5 dolog, amire hasznosíthatod a száradófélben lévő karácsonyfádat

Szirák Viki
Írta: ,
5 dolog, amire hasznosíthatod a száradófélben lévő karácsonyfádat

Az élő fenyőnek számtalan előnye van: csodálatos illattal tölti meg a lakást, élettelibb, és klasszul néz ki. Azonban sokan mégsem merik ezt választani az ünnepi szezonra, mert nem tudják, januárban mihez kezdhetnének az elszáradófélben lévő karácsonyfával. Szerencsére az alábbi öt dologra nyugodtan felhasználhatod ahelyett, hogy a kukában landolna!

Valószínűleg téged is zavarnak a fáról lehullott tűlevelek, amelyek szép lassan beterítik a nappali padlóját.

De nem csak annyit tehetsz, hogy felsöpröd őket, és gyorsan kidobod a kukába!

Talajtakaróként is megállják a helyüket a kertben, így nyugodtan használd fel őket akár erre.

De egyre többen javasolják a komposztálást is.

Magas gyantatartalma miatt bizonyos szakértők nem szívesen foglalkoznak ezzel, de valójában a fenyőfa is lebomlik - mindössze annyi, hogy kicsit lassabban történik ez meg, ám a komposztálás egyébként sem gyors folyamat.

Akár saját magad is megpróbálkozhatsz ezzel, ha van benne tapasztalatod, de kijelölt fenyőgyűjtő helyeken is leadhatod a már elszáradó fenyőt, amelyet aztán a szakértők felhasználnak.

Nem csak komposztálás során tehet jót a kertednek a karácsonyfád!

Egy kis kreativitással gyönyörű ösvényszegélyt hozhatsz létre: a fa törzsét vágd fel kisebb korongokra, majd ezeket a virágágyások szélére helyezd el, a saját ízlésed és belátásod szerint.

Mivel nem bomlanak le gyorsan, hosszú ideig díszíthetik a kertedet, ráadásul tápanyagforrásként is szolgálnak, így a növényeidnek is jót teszel vele.

Ha viszont leginkább cserepes növényeid vannak, amelyeket nyáron kihelyezel az udvarra, akkor akár ezt is feldobhatod néhány szépen elhelyezett koronggal.

Sőt, különféle dekorelemeket hozhatsz létre: például ehhez hasonló asztaldíszt is csinálhatsz belőle.