7 házi praktika a kellemetlen izzadságszag ellen

Scheftsik Tamás
Írta: ,

Az izzadás főleg akkor kellemetlen, amikor fontos találkozónk lenne, vagy éppen sok ember vesz minket körül. És ha a hátunkon lefolyó víz még nem lenne elég, akkor még a kellemetlen szagokkal is meg kell küzdenünk. De szerencsére mindig van megoldás, és a természet ebben az esetben is a segítségünkre lehet.  

Petrezselyem

Az egyik kedvelt fűszerünk, a petrezselyem is rendelkezik izzadáscsökkentő hatással. Dörzsöljük be gyengéden friss zöldpetrezselyemmel a bőrfelületet.

Azt már régóta tudjuk, hogy a kellemetlen szájszag ellen is védekezhetünk általa, ám azt sokszor elfelejtjük, hogy a szagtalanító tulajdonsága nem áll meg itt.

Teaként fogyasztva is segít elkerülni az esetleg fellépő szagokat, és az izzadás mértékét is csökkenti.

Paradicsom

Az is előfordulhat, hogy nem csak egyszerűen izzadunk, hanem azt a folyamatot a szervezetünk túlzásba is viszi. Ez nagyon kellemetlen tud lenni, mivel nehéz ellene védekezni.

A természet azonban ilyenkor sem engedi el a kezünket, és felkínálja a megoldást. Ez pedig nem más, mint a paradicsom.

A túlzott verítéktermelés ellen hathatós segítséget jelent, ha naponta egyszer egy nagy pohár natúr paradicsomlével dúsítjuk a folyadékbevitelünket. Ezt a kúrát néhány hétig folytatva kiegyensúlyozhatjuk a szervezetünket, ezáltal a túlzott verítéktermelés mérséklődni fog.

De akkor is hatékony lehet, ha nem szenvedünk ettől a kellemetlen tünettől. Ha a fürdővizünkbe egy liter paradicsomlevet öntünk, és ebben áztatjuk magunkat 10-15 percig, akkor a verejtékezésünk csökkenni fog, és a szagoknak is elejét vehetjük.

A vöröslő fürdő után azonban egy alapos zuhanyozást mindenképpen érdemes megejteni, hogy a paradicsom nehogy nagyon a részünké váljon.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?