Ilyen a hozzád illő tökéletes párna

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Ilyen a hozzád illő tökéletes párna
Ha a párna nem illik a fejünkhöz, az éjszakai nyugtalan alvás és a nyakban keletkező feszesség az egész napunkat elronthatja. Milyen párnát válasszunk, hogy reggel pihenten ébredjünk?
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát

Ha reggel feszességet érzünk a tarkónkban, a nyakunkban és a hátunkban, akkor nagyon valószínű, hogy ennek a rosszul megvetett ágy az oka. Minél keményebb az ágy, annál nehezebb az ellazulás. A párna formája és mérete jelentősen meghatározza az éjszakai alvás minőségét.
A klasszikus 80 x 80 centiméteres párna hátránya, hogy amikor az oldalunkon fekszünk, a fej és a vállak között túl nagy üreg keletkezik, ami a váll és a nyak izmait túlterhelésnek teszi ki. A hosszúkás, 40 x 80 centiméter méretű párna lazább tartást eredményez, így nem okoz reggelre fájdalmas torzulást.

Milyen a jó párna?

Mielőtt párnát vásárolunk, a boltban próbáljuk ki. Sok szaküzlet kínál erre lehetőséget.

Az ideális párna alátámasztja a nyakat és a fejet, amelyek a gerincoszloppal együtt egyenes vonalat képeznek.
A párna kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen pozíciókban szoktunk aludni. Ezeket vegyük sorra a teszteléskor, próbáljuk ki mindegyiket. A párna akkor megfelelő, ha a matrac felülete és az arcunk közti távolságot úgy tölti ki, hogy a gerincoszlop nyaki részét egyenes helyzetben tartja.
Miután megtaláltuk és hazavittük a legmegfelelőbbet, de ez az otthoni ágyban feltűnően más a megszokotthoz képest, ne ijedjünk meg, mert az átszokási idő elteltével, vagyis körülbelül 10 nap múlva, az újat jobban fogjuk kedvelni az előzőnél. Ha matracot is készülünk vásárolni, akkor azzal együtt próbáljuk ki a párnát, ha pedig már megvan otthon a matrac, akkor írjuk fel indulás előtt a márkáját és egyéb adatait, és azzal egyezőt keressünk a párna kipróbálásához.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató