Így végzel nagyon hamar a házimunkával

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így végzel nagyon hamar a házimunkával

Nehéz összeegyeztetni a házimunkát és az élet többi területét, de azért nem is lehetetlen. Ha állandóan úszol a teendőkkel, akkor olvasd el tippjeinket, hiszen néhány praktika bevezetésével sok időt nyerhetsz magadnak.

Vezess be egy rendszert

Nem mindenkinek van rá ideje, hogy minden nap megfőzze az éppen aktuális meleg ebédet, vagy vacsorát. Sokan főznek előre, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen rengeteg időt lehet spórolni ezzel a módszerrel. Érdemes az életstílusotoknak megfelelően kialakítanod egy rendszert, miszerint meghatározott napon tartasz nagybevásárlást, majd ugyanígy egy bizonyos napon igyekszel mindent előkészíteni a konyhában.

Bár garantált, hogy ha egyszerre három-négy ételt főzöl, akkor néhány órát el kell töltened a konyhában, de így legalább egy délután alatt letudod a teendőket, s a későbbiekben már csak pár percet kell szánnod rá, hogy friss étel kerüljön az asztalra.

Használd a mélyhűtőt!

Minden háziasszony jó barátja a mélyhűtő, hiszen általa pillanatok alatt friss és jó minőségű étel kerülhet az asztalra. Neked is mindenképpen érdemes élned a lehetőséggel, főleg akkor, ha egyébként is kevés időd van.

Persze nem az a megoldás, hogy összevásárolod a gyorskajákat, az már sokkal jobb, ha a főzésnél egyszerre nagyobb adagot készítesz.

Az előre bepanírozott húsokat, az elkészített fasírozottakat egész nyugodtan lefagyaszthatod, s bármikor előveheted őket, ha csak egy gyors főzelékre, vagy éppen egy köretként szolgáló saláta összedobására van időd. Ugyanígy a már elkészített, de megmaradt ételek se landoljanak soha a kukában, hiszen bedobozolva, majd a fagyasztóba téve hónapokon keresztül elállnak. Jól fog jönni a meleg étel, ha egész nap rohangálnod kell!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!