Így tehetsz házilag a lábszag ellen

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Így tehetsz házilag a lábszag ellen

Ha folyton azon izgulunk, hogy amikor levesszük a cipőnket, vajon milyen szag fogja megütni az orrunkat, akkor biztosan nem tudjuk felhőtlenül élvezni az együtt töltött időt, bármilyen program is álljon előttünk. Szerencsére azonban sok házi praktika áll rendelkezésünkre, hogy a kellemetlen tünettől megszabaduljunk.

Cipő

Alapvetően a lábizzadás elsődleges oka a nem megfelelő cipő. Sokszor az, hogy spórolni próbálunk, és kínai hamisítványokat, vagy olcsó termékeket választunk, kegyetlenül megbosszulja magát.

A műanyag és nem szellőző lábbelik a kínos ordür elsődleges előidézői között szerepelnek.

Zokni

Ha már említettük a cipőt, akkor nem szabad megfeledkezni a „bűntársáról”, a zokniról sem. Ugyanúgy szörnyű perceket szerezhet nekünk, ha a fuszekli kiválasztása nem megfelelő.

Ha nem szeretnénk, hogy a lábunkról dőljön a víz (és kiszivárogjon a gyilkos szag), akkor érdemes olyan anyagot választani, ami felissza az esetleges nedvességet, és hagyja szellőzni a bőrt.

Erre tökéletes választás a pamut, de a műszálat mindenképpen kerüljük, még akkor is, ha nagyon tetszik a zokni. Hiába szép, ha a szag miatt senkinek nem lehet mutogatni.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!