Így szedd le az állatszőrt a különböző felületekről – Túlélőkalauz tavaszi vedlés idejére

Zabolai Margit
Írta: ,
Így szedd le az állatszőrt a különböző felületekről – Túlélőkalauz tavaszi vedlés idejére

Mi, állattartók, nem abból vesszük észre, ha itt a tavasz, hogy csicseregnek a madarak vagy rügyeznek a fák, hanem abból, hogy kedvencünk szőre egyenletes bevonatot képez a lakás felületein. Mutatunk néhány trükköt, amivel egyszerűbben összetakaríthatod kedvenced elhagyott bundáját – mert hát tavasz ide vagy oda, aludni mégis a kanapén a legjobb.

Vedd kézbe az ügyet! Kép forrása: abeautifulmess.com

Vannak felületek, amiket egyszerűen lehetetlen porszívózni vagy tapadós hengerrel áttörölni, az alakjuk miatt. Ilyenek például a díszpárnák, amik pedig gyakori célpontjai gondtalanul szundító kedvencednek.

A megtisztításuk szerencsére nem túl bonyolult, ha egy sima konyhai gumikesztyűt húzol a kezedre, és erős, határozott mozdulatokkal átsimítod a felületet.

A keletkező feszültségnek köszönhetően a szőrszálak összegyűlnek, összepöndörödnek, és egyszerűen lesöpörheted őket a párnákról, vagy a kanapé zugaiból.

Ragaszkodunk a tisztasághoz! Kép forrása: apartmenttherapy.com

Szövetkabátokon, kanapékon, más durvább felületeken is érdemes kipróbálni ezt a trükköt: fogj egy vastagabb ragasztószalagot, és vágj le belőle egy olyan hosszú darabot, amivel még kényelmesen tudsz dolgozni.

Fektesd a szalagot a ragadós felével lefelé az állatszőrrel szennyezett felületre, majd egy határozott mozdulattal húzd le.

Ismételd a műveletet addig, amíg nem lesz tökéletesen tiszta a szövet, ha pedig kell, használj friss, tiszta ragasztószalagot.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!