Így szabadulj meg a hangyáktól a konyhádban – Házi praktikák

Írta: ,

A hangyák nagyon sok háztartásban és különösen a konyhában okoznak problémát. Nagyon nehéz kiirtani őket, hiszen sokan vannak és igen szaporák. Érdemes azonban különböző házi praktikákkal kísérletezned, némelyik igen hatásos. Cikkünkben most eláruljuk, mit vethetsz be ellenük!

Rajzolj krétával egy vonalat Kép forrása: dina777/depositphotos.com

1/5 Rajzolj krétával egy vonalat

Ha az a gyanúd, hogy a hangyák odakintről, a bejárati ajtón keresztül jutnak be a konyhádba, akkor alkalmazhatsz egy nagyon egyszerű trükköt.

A feladat, hogy valamilyen módon megállítsd őket és akadályozd az egyébként számukra sima útvonalat. Az egyik legjobb megoldás, ha az ajtó mögött, odakint, krétával rajzolsz egy vonalat a földre.

A hangyák kifejezetten utálják a kalcium-karbonátot, ezért hidd el, elveszed a kedvüket attól, hogy keresztülmenjenek rajta.

2/5 Szórj ki lisztet vagy fahéjat

A krétához hasonlóan a hangyák nem kedvelik a lisztet és a fahéjat. Ha nem szeretnél különböző vegyszereket alkalmazni a rovarok ellen, akkor próbáld ki a következő!

A kritikus részeken szórjuk ki egy-egy kanálnyit és garantáltan távol maradnak a hangyák.

Bár talán nem ez a legjobb és legpraktikusabb megoldás, hiszen senki nem szeretné, ha a konyhája tele lenne kiszóródott liszttel vagy fahéjjal, ha minden kötél szakad és rengeteg a hangya, érdemes ezt is bevetni ellenük.

3/5 Használj citromlevet

Az előzőnél talán sokkal barátságosabb megoldás, ha citromlevet vetsz be a hangyák ellen.

A citrom és a különböző citrusfélék igazi ezerarcú csodaszerek, amelyek ráadásul csodás illatot teremtenek otthonodban.

Remekül alkalmazható takarítás során, érdemes átmosni vele az ajtók és ablakok környékét, ha pedig küzdesz a hangyákkal, akkor ne hagyd ki a küszöböt és az ablakpárkányt sem.

Itt ugyanis könnyen bejuthatnak a konyhádba a rovarok, ám ha megérzik a citrom illatát, távol maradnak majd. Kitehetsz továbbá a lakás különböző pontjaira néhány citromhájat is, az is hatásos lesz.

4/5 Vess be gyógynövényeket!

A hangyák egyszerűen odavannak a cukorért és már jó messziről felismerik az illatát.

Ez pedig azt jelenti, hogy a konyhádat akkor is ellephetik, ha már minden cukrot eltüntettél onnan, az illat ugyanis ottmarad és odavonzza őket.

Az olyan gyógynövények viszont, mint például a zsálya vagy éppen a babérlevél, képesek távoltartani őket.

Annyi a feladatod csupán, hogy tartsd a leveleiket egészen közel a cukor tárolójához vagy a mézes üveghez, ez elnyomja az illatot és nem merészkednek még a közelükbe sem.

5/5 Zavard össze őket

Ha megfigyeled, a hangyák mindig követik egymást. Szépen-sorban haladnak előre, nagyon ritka, ha csak egy egyedet látsz.

Ez azért van, mert érzik egymás illatanyagát és ugyanazt az utat követik, mint az előző. Ezt legkönnyebben úgy akadályozhatod meg, ha észreveszed az útvonalukat, azonnal felmosol.

Keverj össze fele-fele arányban vizet és ecetet, ezzel moss fel és a hangyák máris nem fogják érezni egymás illatát, teljesen összezavarod őket.

Bár ezzel a bent maradókat nem ölöd meg, biztos lehetsz benne, hogy több nem fogja betenni a lábát a konyhádba.