Így legyél túl az ünnepi nagytakarításon 2 óra alatt! Filléres tippek

Írta: ,

Az ünnepeket mindenki tiszta otthonban szereti várni. De tényleg arról kell szólnia a karácsony előtti napoknak, hogy ki se látszol a takarítószerek küzül? Ugyan már! Elmondom, hogy próbálok túlleni az egészen minél előbb és minél környezetbarátabb, filléres megoldásokkal!

Fürdőszoba, konyha, csempék és csaptelepek

1/5 Fürdőszoba, konyha, csempék és csaptelepek

Mindent végigspriccelek citromsavas vízzel, és mire visszaérek a kezdő pontra a szivaccsal és a ronggyal, szépen leázik a kosz nagy része. Erre a műveletre körülbelül 20 percet érdemes számolni, ami azt tekintve, hogy a ház két legmacerásabb pontján ragyogni fognak a felületek, egyáltalán nem is sok idő, lehet itt haladni, csak tudni kell, hogy mihez mit érdemes használni, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat.

Anyagszükséglet: 1 régi spricnis flakon, 500 ml víz és 2 evőkanál citromsav, esetleg narancs illóolaj. A citromsavas víz a penészt is leszedi.

www.mosomami.hu

Tükrök, ablakok Kép forrása: mosomami.hu

2/5 Tükrök, ablakok

Amíg mossa a gép a függönyöket, laza eleganciával, gumis lehúzó nélkül megoldom a SensEco alkoholos ablaktisztítójával ezt a feladatot. Anyagszükséglet: 1 tekercs papírtörlő + 1 flakon SensEco ablaktisztító.

Érdemes borongós időben végezni ezt egy külön napon, és körülbelül 45-50 percet számolni rá, persze attól függően, hogy mennyi ablak van. Ha nem kell a csíkokkal bajlódni, sok időt megspórol az ember, és bár apróságnak tűnik, a tiszta ablakokon beáramló fényben az egész lakás is tisztábbnak, barátságosabbnak tűnik.

Törölgetés

3/5 Törölgetés

Készítek egy adag mosódiós lötyit: 1 liter vízzel felfőzök 8 félhéj mosódiót, hagyom állni, kihűlni. Kedvenc illóolajommal illatosítom, és ezzel a takarítószerrel nedvesítem a rongyot, amivel szépen áttörlök minden műanyag és fa felületet, képkeretet, fém gyertyatartót, stb.

Anyagszükségelt: víz, 4 db mosódió, illóolaj pl. citrom. Az egész megvan nagyjából 20 perc alatt, ha nem kell folyton a rongyot meg a tisztítószert váltogatni, ez a munka is gyorsan halad.

Mosás Kép forrása: mosomami.hu

4/5 Mosás

Persze, persze, én is ismerem a babonát, de hát úgyis csak kell mosni, valamikor az ünnepek táján, a világon nincs összesen annyi zokni, amennyit az én családom pár nap alatt elhasznál. A mosódió lé itt is segíthet, de egy korszerű öko mosószer könnyebbé teheti az életünket.

Az EcoNut mosódiós mosógél ráadásul hamarosan új illatban is elérhető lesz, úgyhogy még válogatni is lehet.

Utolsó simítások

5/5 Utolsó simítások

Ha mindezzel megvagy, már csak egy gyors porszívózás, pókhálózás van hátra, és persze egy gyors szellőztetés sem árt, de mivel nem használtál kemikáliákat a takarításhoz, nem kell fél órán keresztül vacogni a szobában, míg végre megint levegőt lehet venni.

És ha eddig nem segítettek volna – ejnye! – akkor az utolsó simításokat már igazán rábízhatod a család többi tagjára is, te pedig addig elvonulhatsz a ragyogóan tiszta fürdőszobába, hogy egy illatos fürdővel hangolódj rá az ünnepi vacsorára, és a csillogó tükör előtt feltedd végre azt a szexi, bordó rúzsodat.

www.mosomami.hu