Így legyél túl az ünnepi nagytakarításon 2 óra alatt! Filléres tippek

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Így legyél túl az ünnepi nagytakarításon 2 óra alatt! Filléres tippek

Az ünnepeket mindenki tiszta otthonban szereti várni. De tényleg arról kell szólnia a karácsony előtti napoknak, hogy ki se látszol a takarítószerek küzül? Ugyan már! Elmondom, hogy próbálok túlleni az egészen minél előbb és minél környezetbarátabb, filléres megoldásokkal!

Fürdőszoba, konyha, csempék és csaptelepek

Mindent végigspriccelek citromsavas vízzel, és mire visszaérek a kezdő pontra a szivaccsal és a ronggyal, szépen leázik a kosz nagy része. Erre a műveletre körülbelül 20 percet érdemes számolni, ami azt tekintve, hogy a ház két legmacerásabb pontján ragyogni fognak a felületek, egyáltalán nem is sok idő, lehet itt haladni, csak tudni kell, hogy mihez mit érdemes használni, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat.

Anyagszükséglet: 1 régi spricnis flakon, 500 ml víz és 2 evőkanál citromsav, esetleg narancs illóolaj. A citromsavas víz a penészt is leszedi.

www.mosomami.hu

Tükrök, ablakok Kép forrása: mosomami.hu

Amíg mossa a gép a függönyöket, laza eleganciával, gumis lehúzó nélkül megoldom a SensEco alkoholos ablaktisztítójával ezt a feladatot. Anyagszükséglet: 1 tekercs papírtörlő + 1 flakon SensEco ablaktisztító.

Érdemes borongós időben végezni ezt egy külön napon, és körülbelül 45-50 percet számolni rá, persze attól függően, hogy mennyi ablak van. Ha nem kell a csíkokkal bajlódni, sok időt megspórol az ember, és bár apróságnak tűnik, a tiszta ablakokon beáramló fényben az egész lakás is tisztábbnak, barátságosabbnak tűnik.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján