Így használd fel a húsvéti sonka, tojás és kalács maradékot

Írta: ,

Ha nálad is problémát szokott okozni, hogy mi legyen a húsvéti maradék sonkával, tojással és hasonlókkal, akkor segítünk néhány tippel, hogy milyen ételeket készíthetsz belőle, akár egy ebédre, akár egy könnyű vacsorára vágysz. Mutatunk néhány receptet, amelyekkel ízletes fogássá változtathatod a húsvéti maradékot, túl a rakott krumplin.

Sonkás borsósaláta Kép forrása: foodandwine.com

Nagyon zsenge újborsóból tudod elkészíteni ezt a meleg salátát, amelyhez meg kell mosnod és egy kanál vajon meg kell párolnod 40 dkg héjas újborsót.

Ha a borsó már megpuhult, piríts meg egy adag kockára vágott maradék sonkát.

A sonkát és a borsót tedd tálba, majd erre tegyél 3-4 darab, szeletekre vágott tojást és egy marék pirított zsemlekockát.

Készíts hozzá öntetet egy csésze majonézből, reszelt parmezánból, sóból, borsból, egy kiskanál 10%-os ecetből és néhány csepp olívaolajból. Öntsd a salátára, és már tálalhatod is.

Ehhez a könnyű ebédhez vagy vacsorához szükséged lesz egy csomag zöldspárgára: a spárgákat pirítsd meg egy kis vajon, majd minden darabot tekerj körbe egy vékony szelet sonkával.

A becsomagolt spárgákat egyesével tedd szorosan egymás mellé egy hőálló tálba, majd locsold meg őket besamel mártással.

A tetejére reszelj egy kis sajtot, majd süsd addig az egészet 200 fokon, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

Friss zöldsalátával körítve tálalhatod is, amikor elkészült.