Így spórolj még több időt a konyhában: tippek időszűkére

Pölz Kitti
Írta: ,

Egyszer mindannyian találkozunk azzal a fájdalmas ténnyel, hogy egy nap csak 24 órából áll: munka, gyerekek, iskola, tanulás, továbbképzés, sport, egészséges életmód és a többi... Mennyi időt töltesz a konyhában főzőcskézéssel és étel-előkészítéssel? Ha túl sokat, és már úgy érzed, elérted a határaidat, mert a konyha irtó sok percedet viszi el minden egyes nap, fogadd meg ezeket az időspóroló tippeket a sok kicsi sokra megy-jegyében!

Ha teljes a káosz a hűtődben és a spájzban egyaránt, ne csodálkozz, hogy kétszer annyi idődbe telik előkészíteni a főzést, ráadásul egy csomó élelmiszered megromolhat idő előtt, ha kupiban tartod őket egymás hegyén-hátán!

Környezetkímélőbb, szebb és még praktikusabb is, ha üvegbe vásárolsz a piacon, rendszerezed a fűszereket, elszeparálod az alapanyagokat a hűtődben és átlátod a helyzetet.

Egyszer szánj rá egy délelőttöt és meglátod, máskor már nem lesz problémád se az idővel, se a sok romlott cuccal.

Heti kajaterv Kép forrása: belchonock/Depositphotos

Ha minden vasárnap összeírod, miket fogsz megcsinálni a héten és milyen alapanyagokra lesz hozzá szükséged, nemcsak a fejedben lesz rend, de be fogod tudni időzíteni a főzést is, és nem fogsz mirelitpizzát sütni a hazaérés utáni öt percben (aztán utálni magad)!