Ez az ideális hőfok, amin a ruháidat mosnod kellene - te betartod?

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez az ideális hőfok, amin a ruháidat mosnod kellene - te betartod?

Kép forrása: crystalwilliams.ca

Tekerd fentebb a hőfokot, akkor biztos kihal az összes baci! Tekerd lentebb a hőfokot, kevesebb áramot használsz, és kíméled a szöveteket is! Most akkor mit is csinálj pontosan? Először is ne pánikolj: mondjuk, mit hány fokon érdemes mosni!

Magasabban, mint hitted: törölköző, ágynemű, fehérnemű

A törölközőket és ágyneműket alapjáraton 60 fokon a legideálisabb mosni, ez a hőmérséklet már elegendő ahhoz, hogy elpusztítsa a kórokozókat, amik egyébként könnyen megtelepednek itt, hiszen sok kis bőrsejt kerülhet ezekre az anyagokra. Ha a családban beteg van, akkor az ő törölközőjét érdemes 90 fokon átmosni, hogy elkerüljétek a visszafertőződést. Ugyanez a szabály igaz az ágyneműkre is, amelyeknek szintén a 60 fok, indokolt esetben a 90 fok lehet az ideális hőmérséklet, de arra vigyázz, hogy magasabb hőfokon a színes anyagok veszíthetnek élénkségükből.

A fehérneműk esetében jó tudni, hogy a különféle gombák 70 fokon pusztulnak el, így, hogy megelőzd a nőgyógyászati fertőzéseket, ezt a hőfokot érdemes kiválasztani a bugyik mosásához, és persze a zoknik számára is ez a legideálisabb hőfok. Vannak persze olyan fehérneműk, amik ekkora hőmérsékletet nem bírnak, éppen ezért a szexi selyemcsodákat nem érdemes befogni a mindennapi használatra, jobb, ha csak a hálószobában, és csak rövid ideig viseled őket.

Mit és hány fokon moss: ez lenne az ideális hőmérséklet

A konyhai törölgetőruhák esetében sem érdemes finomkodni a hőmérséklettel, sőt ezeket az anyagokat, ha bírják a strapát, nem árt kifőzni sem időről időre, mert a konyhában sok olyan szennyeződés kerül rájuk, ami a baktériumok melegágya lehet, és amikor csak áttörlöd például a konyhapultot, ezekből is mindenhová juthat.

Mi a helyzet a babaruhákkal?

A babaruhák mosása kényes kérdés – nyilván fokozottan kell figyelni arra, hogy semmi ne maradjon, ami a babát ingerelheti, ugyanakkor ezek a ruhácskák többnyire finom, nem túl ellenálló anyagokból készülnek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba