5+1 dolog, amit hűvös helyen kell tartani – és nem szoktuk

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 dolog, amit hűvös helyen kell tartani – és nem szoktuk

Kép forrása: unsplash

Nem csak bizonyos ételeket és italokat érdemes hűvösebb helyen tartani, hanem sok esetben a használati tárgyaidat is. Vannak ugyanis többek között olyan szépségtermékek és tisztítószerek is, amelyek sokkal hamarabb tönkremennek a melegebb szobában; most eláruljuk, mi az, amit jobb, ha a lakás hidegebb részein tárolsz!

A legtöbben a fürdőszobában tárolják a sminktermékeiket, de ha azt szeretnéd, hogy sokáig jó minőségű maradjon a termék, jobb, ha száraz, hűvös helyre költözteted át őket.

A meleg és a pára ugyanis együttesen az összetevők lebomlásához vezet, ráadásul a bennük található mikroorganizmusok is gyorsabban növekedni kezdenek.

Ha pedig így használod, az akár bakteriális fertőzéshez is vezethet, így jobb, ha csak akkor viszed be őket a fürdőbe, ha éppen használni szeretnéd.

A parfümök, különösen a márkásabb darabok nagyon szép üvegben vannak tárolva, így nehéz megállni, hogy ne a polcodon tárold, elvégre olyan klassz dísze lehet a hálószobádnak!

Azonban összességében sokkal jobban jársz, ha a lakásnak egy hűvösebb pontján tartod őket.

Szakértők szerint ugyanis ha sok napfény éri a parfümöt, sőt, meleg van a szobában, annak hatására az illata is megváltozhat idővel.

Esetleg egy fiókba, vagy a fürdőszobában a polcodra tedd ki őket, így sokkal tovább marad szuper az illatuk.