Te is rosszul pakolsz be? 4 hiba a hűtőben, amit mindannyian elkövetünk

Zabolai Margit
Írta: ,
Te is rosszul pakolsz be? 4 hiba a hűtőben, amit mindannyian elkövetünk

Kép forrása: bol.com

Személy szerint akkor is büszke vagyok magamra, ha nem négy órával hazaérkezés után veszem észre, hogy a joghurtot a bevásárlótáska alján hagytam. Úgy tűnik azonban, nem elég mindent bepakolni a hűtőbe, ami a hűtőbe való, mert ettől még nem tudhatjuk teljes biztonságban az élelmiszereket.

Van, amit érdemes külön tárolni

Nem véletlenül található a legtöbb hűtőszekrény aljában egy külön kis fiók a zöldségeknek és a gyümölcsöknek.

Ezek némelyike ugyanis valóban kiérdemli, hogy elzárd a többiektől, mert valóban rossz hatással lehet a környezetére.

Érés közben az alma, a banán, a dinnye és az avokádó egy olyan gázt termel, amely a többi gyümölcs érését is elősegíti, ez viszont oda vezethet, hogy az élelmiszerek túl gyorsan megromlanak, megfonnyadnak, még akkor is, ha a hűtőben tárolod őket.

Érdemes ezért inkább ezeket a finomságokat elkülönítve tartani a hűtőben, hacsak nem szeretnéd például, hogy mondjuk a déli gyümölcsök, amiket gyakran csak félig érett állapotban lehet beszerezni a boltokban, de puhuljanak meg gyorsabban.

Túlzsúfolt polcok

Azt sokan tudják, hogy ha szinte üresen áll a hűtőszekrény, az nem kedvez a fogyasztásnak, arról viszont már kevesebb szó esik, hogy az sem szerencsés, ha teljesen telepakoljuk a polcokat.

A megfelelő működéshez ugyanis elengedhetetlen, hogy a levegő cirkulálni tudjon a hűtőszekrényben – ha ez nem történik meg, mert minden tele van élelmiszerekkel, akkor a hőmérséklet nem lesz egyenletes, a hűtő nem működik elég hatékonyan, az élelmiszerek pedig megromlanak.

Érdemes tehát okosan elosztani az élelmiszereket: nyugodtan pakold tele a polcokat, de ne zsúfold túl őket.

Általános érvényű szabály, hogy ha az egyik polc hátulját nem tudod kényelmesen elérni a kezeddel anélkül, hogy valamit ki kelljen venned a polc elülső részéről, akkor túl sok finomságot halmoztál fel arra a területre.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!