5 tipp, amire felhasználhatod a húsvéti sonka, tojás és kalács maradékot

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha nálad is problémát szokott okozni, hogy mi legyen a húsvéti maradék sonkával, tojással és hasonlókkal, akkor segítünk néhány tippel, hogy milyen ételeket készíthetsz belőle, akár egy ebédre, akár egy könnyű vacsorára vágysz. Mutatunk néhány receptet, amelyekkel ízletes fogássá változtathatod a húsvéti maradékot, túl a rakott krumplin.

Ehhez a könnyű ebédhez vagy vacsorához szükséged lesz egy csomag zöldspárgára: a spárgákat pirítsd meg egy kis vajon, majd minden darabot tekerj körbe egy vékony szelet sonkával.

A becsomagolt spárgákat egyesével tedd szorosan egymás mellé egy hőálló tálba, majd locsold meg őket besamel mártással.

A tetejére reszelj egy kis sajtot, majd süsd addig az egészet 200 fokon, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

Friss zöldsalátával körítve tálalhatod is, amikor elkészült.

Sonkás-tormás tagliatelle Kép forrása: jumbodebresser.nl

Ehhez a tésztaételhez főzz ki egy csomag tagliatelle tésztát sós, olíva olajos vízben, majd szűrd le és tedd félre.

Egy serpenyőben kevés vajon piríts le karikára vágott újhagymán apró kockákra vágott sonkát, majd sózd és borsozd meg.

A pirított sonkát és 3-4 apró kockákra vágott főtt tojást keverd össze a tésztával, majd tedd az egészet egy vékony réteg olíva olajjal megkent hőálló tálba.

Közben készíts egy adag besamel mártást, amelyhez adj 2-3 evőkanál reszelt tormát, amikor már kezdd sűrűsödni.

A mártással öntsd le a tésztát, majd tegyél a tetejére néhány félbe vágott koktélparadicsomot, és süsd szép aranybarnára 175 fokos sütőben.