Hogyan süssünk húst? Tippek, amiket mindenkinek tudnia kéne

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Hogyan süssünk húst? Tippek, amiket mindenkinek tudnia kéne

A húst soha ne tegyük áztatólébe, hanem folyó víz alatt alaposan mossuk meg, hogy az értékes tápanyagok benne maradjanak. A klopfolást halkabban is végezhetjük, ha a deszka alá összehajtogatott konyharuhát teszünk.

Hurka és kolbász
A hurkát és a kolbászt úgy óvhatjuk meg attól, hogy összezsugorodjon és kirepedjen, ha sütés előtt megszurkáljuk és hideg zsírral megkenjük.
 
Szintén jó módszer, ha 10 percig forró vízben áztatjuk, majd lisztben megforgatjuk, és úgy rakjuk a sütőbe.
 
Ne hirtelen végezzük a sütést, hanem langyos sütőben kezdjük, majd magasabb hőmérsékleten folytassuk. 
Egyéb tanácsok
1. Csont nélküli húsból személyenként 10-15 dekagrammot számítsunk, csontos húsból 15-20 dekagrammot, vagdalt húsnak 8-10 dekagrammot, halból 25-30 dekagrammot. 

 
2. Az étvágygerjesztő ital ne legyen édes, a vodka és a campari a legmegfelelőbb. A hideg gyümölcslé szintén megfelelő, ha nem túl édes, mert az édes elveszi az étvágyat.

 
3. Fehér húshoz (szárnyasokhoz és halhoz) 10 fokos fehérbort igyunk. 

 
4. A vörös húsokhoz fogyasszunk 14-16 fokos vörösbort. Laktató ebéd vagy vacsora után édes gyümölcslé helyett inkább ásványvizet vagy teát fogyasszunk.