Hőségriadó - Ezt tedd, ha 30 fölé kúszik a higanyszál

Zabolai Margit
Írta: ,
Hőségriadó - Ezt tedd, ha 30 fölé kúszik a higanyszál

Nyáron bizony meleg van, ez már csak így szokott lenni minden évben, éppen ezért kár is bosszankodni az időjárás miatt. Néhány óvintézkedést azonban nem árt tenni, különösen, amikor hőségriadóval is felhívják a figyelmet az időjárás veszélyeire, hogy a forróság csak kellemetlenséget, és ne ennél is nagyobb bajt okozzon!

A több kevesebb?

Ha meleg van, legszívesebben minden ruhánkat levennénk magunkról, még a legkisebb textilt is elviselhetetlenül melegnek érezzük.

Nem biztos azonban, hogy az segít, ha minél több bőrfelületet kiteszel a napfénynek: a könnyű, légáteresztő anyagból készült, laza ruhák például segíthetnek kiszűrni valamennyit a nap forró sugaraiból, miközben nem is kell úgy érezned, hogy megfulladsz bennük.

Válassz világos színeket, a fekete ugyanis elnyeli a napfényt, azaz a hőt, így még jobban felmelegszel benne.

Egy kalap is jól jöhet

Ami a ruházkodást illeti: egy kalap is jó választás lehet, hiszen a fejedet közvetlenül érő napfénytől a legforróbb órák alatt akár néhány perc alatt is elgyengülhetsz.

Itt is érdemes inkább fehér színű anyagot választani, és persze fontos, hogy a kalap légáteresztő legyen, különben alaposan le fogsz izzadni alatta, ez pedig nem segít megőrizni a komfortérzetedet.

Lehetőleg olyan fejfedőt válassz, aminek nagy karimája van, így az arcodra és a nyakadra is árnyék vetül, és még inkább védve leszel a napsugaraktól.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!