Hogyan süssünk húst? Tippek, amiket mindenkinek tudnia kell

Sütő Gyöngyi
Írta: , Frissítve:
Hogyan süssünk húst? Tippek, amiket mindenkinek tudnia kell

A húst soha ne tegyük áztatólébe, hanem folyó víz alatt alaposan mossuk meg, hogy az értékes tápanyagok benne maradjanak. A klopfolást halkabban is végezhetjük, ha a deszka alá összehajtogatott konyharuhát teszünk.

Natúr szelet
Sütés előtt a hús széleit körben vagdossuk be, hogy ne zsugorodjon össze, és csak utólag sózzuk meg, nehogy kiszáradjon.
 
Kevés forró zsiradékban süssük.
 
A zsiradékot 250 fokosra hevítsük fel, és vigyázzunk, hogy ne hűljön le, különben a hús tápnedvei kárba vesznek. Tegyünk késhegynyi cukrot a serpenyőbe, hogy a hús szép piros legyen. 
Hurka és kolbász
A hurkát és a kolbászt úgy óvhatjuk meg attól, hogy összezsugorodjon és kirepedjen, ha sütés előtt megszurkáljuk és hideg zsírral megkenjük.
 
Szintén jó módszer, ha 10 percig forró vízben áztatjuk, majd lisztben megforgatjuk, és úgy rakjuk a sütőbe.
 
Ne hirtelen végezzük a sütést, hanem langyos sütőben kezdjük, majd magasabb hőmérsékleten folytassuk.