Hogyan őrizzük meg ékszereink ragyogását

Fischer Anna
Írta: ,
Hogyan őrizzük meg ékszereink ragyogását
Tavasszal egyre több ékszer kerül elő, és bizony sokról kiderül, hogy már nem ragyog az eredeti fényében. Van, amelyik ténylegesen elveszíti a fényét, vagy „csak” elszíneződik, esetleg megkarcolódik. Lássuk, mit tehetünk ezek megakadályozása ellen!
Tárolás

Hogy megóvjuk ékszereinket a karcolódástól, igyekezzünk külön tárolókban tartani őket. A legideálisabb, ha külön kis rekeszes tartót szerzünk be nekik, esetleg egy fiókot kinevezünk észeres fióknak és abba elválasztókat teszünk, hogy ne érintkezzenek egymással.
Ha nincs ilyenünk, akkor tehetjük őket akár sima nejlonzacskókba is. Ez az ezüst esetében különösen fontos, így tovább megőrzi fényét és nem tud megkarcolódni sem.

Kefe, ecset

Az ékszereket gyakran tisztítjuk fogkefével vagy bármi más, kis fejű alkalmatossággal. Ezek nagyon jó szolgálatot tudnak tenni, de figyeljünk oda, hogy lehetőleg ne kemény fejű fogkefét használjunk erre a célra még akkor sem, ha már lényegesen puhábbnak érezzük, mint új korában.


Tisztítás előtt töröljük le az ékszereket, esetleg áztassuk be tiszta vízbe, hogy a szennyeződés feloldódjon és ne kelljen erőteljesen súrolnunk őket. A gazdagon díszített, sérülékenyebb ékszerek tisztítására használjunk inkább kis ecsetet.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!