5 hely a lakásban, aminek a tisztításáról mindenki elfeledkezik, pedig nem kéne

Kovács Andrea
Írta: ,

Össze kellene porszívózni, de nehezen veszed rá magadat a dologra? Csak olvasd végig a cikkünket, és garantáljuk, hogy azonnal motivációt kapsz, hogy kitakarítsd az egész lakást, még ott is, ahol eddig talán eszedbe sem jutott.

Az amerikai Nemzeti Higiéniai Alapítvány (NSF) szerint a konyhai gépek különösen nagy veszélyforrást jelenthetnek, amikor az otthonod tisztaságáról van szó.

Ami azt illeti, a konyhai felületek, különösen amelyek élelmiszerekkel és nedvességgel is érintkeznek, szennyezettebbek, mint mondjuk bizonyos fürdőszobai felületek.

A konyhai mosogatószivacsoknak például 75%-a hordozott szalmonellát és E-colit, míg a fürdőszobai csapoknak csak 9%-a.

A kávéfőző a konyhapulton csücsülve szintén gyűjtőhely lehet, érdemes a konyhapult takarításakor ennek a külsejét is áttörölni, a belső részeket pedig időről időre a gyártó által ajánlott módon fertőtleníteni.

Oké, lehet, hogy most már kezdünk kicsit mániákusnak tűnni, és lehet, hogy azt gondolod, kicsit őrültnek kell lenni ahhoz, hogy az ember időről időre átmossa fertőtlenítős vízzel, vagy áttörölje fertőtlenítőkendővel a kulcsait, de valójában van értelme a dolognak.

Az NSF egy vizsgálata során 22 otthont monitorozott, és a kulcscsomókon fekália, penész és gomba nyomait találták.

Ha pedig belegondolsz, hogy milyen könnyen előfordul, hogy lefekvés előtt még gyorsan ráfordítod a zárat, aztán aludni mész, anélkül, hogy kezet mosnál – ugye, hogy nem is tűnik olyan rossz ötletnek időnként megtörölgetni azokat a kulcsokat?

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!