Kólát fémre, hajra, ablakra – 5 háztartási praktika kólával

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Kólát fémre, hajra, ablakra – 5 háztartási praktika kólával

Kép forrása: unsplash

Ez a titkos összetevőjű édes üdítő szinte itatja magát, nem csoda, hogy millióan isszuk. Most viszont nem az ivásáról lesz szó - bevetjük takarítás közben. Mutatunk néhány háztartási praktikát, amihez a kólát fel tudod használni.

Konyhában Kép forrása: unsplash

Beleöntheted a mosogatótálcába is és a nagy otthoni gasztrokalandok után a serpenyőket is csillogóvá teszi.

A zsíros edényeket, vagy az odaégett ételmaradékokkal teli tálakat öntsük fel kólával, kis idő elteltével mossuk jól át őket, és nagyobb erőbefektetés nélkül kaphatjuk vissza sütés és főzés előtti fényüket, tisztaságukat.

A vízforralót sem árt néha vízkőmentesíteni, ha nincs kéznél ecet, jöhet a kóla!

A szénsavas üdítő a fürdőszobában is hasznunkra lesz. Klasszikus, sokat hallott példa, hogy a wc-kagylóba öntve a kóla kiválóan teljesít, eltünteti a lerakódásokat, a perem alatti piszkot.

A fránya fugák tisztításakor egy kólába áztatott ronggyal essünk neki a felületnek és a kínos kis részeknek időzzünk el egy kicsit.

A mosásnál átválogatott, foltos ruhák esetében is kipróbálhatjuk, mert a vér és a zsír okozta szennyeződés elhalványítására alkalmas.

Ha erőteljes olajszagú vagy halszagú ruhát kell mosnod, egy lavórba önts kólát és vizezd fel, fele-fele arányban legyen a kóla és a víz.

Áztasd be a büdös ruhát! Aztán átöblítés után mehet a mosógépbe!

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató