4 lépésben: így készíts házi zsebillatosítót, hogy az autódtól a táskádig mindened friss illatú legyen!

Pölz Kitti
Írta: ,

Akármennyire is igyekszünk, néha szörnyen nehéz rendet és tisztaságot tartani magunk körül: egy gyors ebéd az autóban (persze lehulló kajadarabokkal), a vásárlásnál leejtett almadarab az ülés alatt és már kész is a baj – persze vicces lehet, amikor az egész család bombakereső kutyát játszik és szimatolgatva járkál fel-alá, hogy végre meglegyen a szag forrása, azért nem árt bekészíteni egy-két zsebillatosítót, hogy ha már megvan a bűnös, minél gyorsabban frissebbé és kellemesebb illatúvá varázsolhasd a táskád, a fehérneműs fiókod vagy akár a kocsid is!

Ahelyett, hogy nagyobb összegeket költenél autós légfrissítőre, külön ruha-és szobaillatosítóra, inkább csináld meg házilag ezt a kis aromazsákot, helyezd el a kocsiban, a táskáidban, a ruháid között, a frissen mosott törülközők között, a gyerekek szobájában és mindenhol, ahol friss és üde illatokra vágysz! Ami még jobb: ez a kis párnácska szuper ajándékötlet, ráadásul óvod a környezeted, ha régi ruhákból, természetes alapanyagokból készíted és nem műanyag csomagolással körített illatosítót vásárolsz!

Egy régi párna, bármilyen megunt felsőrész, vagy akár egy lyukas farmer – ezek mind szuper anyagok, amiket kár lenne kidobni.

Válaszd ki a leginkább tetsző darabokat, és vágj ki belőlük két egyforma, nagyjából 8 cm x 8 cm-es négyzetet!

A legklasszikusabb és legnépszerűbb megoldás a szárított levendula, hiszen isteni illata van, ami csomó ideig tart, csodálatos moly-távoltartó erővel rendelkezik és idegnyugtató hatású, ráadásul beszerezni is könnyű: herbáriákból, gyógynövényeket és levendulát is árusító webshopokból rendelj belőle!

De ha nem vagy egy nagy levendularajongó, akkor se bánkódj, mert rengeteg olyan gyógy-és fűszernövény van, ami erős aromáival segítheti a házi illatosítást.

Ismered például az ürömcserjét (másik nevén istenfát)? Ez a bódító illatú növény kicsit hasonlít a citromra, frissítő hatású és rengeteg gyógyító erőt tulajdonítanak neki (többek között azt is tartották róla, hogy elűzi a pestist).

De megtömheted a kis párnácskákat varádicskóró-fűvel, kamillavirággal, rozmaringgal, vagy akár ezek keverékével!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?