Hasznosítsd az illatos narancsot – 5+1 kreatív ötlet, amire eddig nem gondoltál

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Hasznosítsd az illatos narancsot – 5+1 kreatív ötlet, amire eddig nem gondoltál

A narancs igazi C-vitamin-bomba, ihatjuk frissen facsarva, feldobhatjuk vele a sütiket, husikat, de a konyhán kívül is juthat szerep ennek a szuper gyümölcsnek! Mutatunk néhány praktikus dolgot, amire felhasználhatod.

A cukor könnyen nedvesedik, főleg akkor, ha fedetlen tartókában van.

Jó ötlet egy kis szárított narancshéjat tenni közé, mert az praktikus módon felszívja a nedvességet, és megóvja a cukrot a csomósodástól.

Bónuszban még remek illattal is elárasztja a konyhaszekrényedet!

A narancs, akárcsak a citrom, kiváló segítség a konyhában akkor is, ha nem sütésről és főzésről van szó, hanem takarításról és folteltávolításról. Még a zsírfoltokkal is felveszi a harcot!

Vágd félbe a narancsot, és szórd be a húsos, belső részét konyhasóval!

A csapra száradt vízkövet és a csempékre ragadt zsírfoltokat is megpróbálhatod ezzel a kellemes illatú, természetes tisztítószerrel eltávolítani.

Ha a tűzhelyed feletti csempék elég makacs szennyeződéseiről van szó, a narancsos takarítás előtt forralj fel vizet, és töröld át vele a felületet, hogy a zsírpöttyök jól fellazuljanak!