7 hasznos trükk, amire az alufóliát használhatod, de még nem gondoltál rá

Kovács Andrea
Írta: ,
7 hasznos trükk, amire az alufóliát használhatod, de még nem gondoltál rá

A szükség nagy úr, és vészhelyzetben az emberi kreativitás határtalan tud lenni. Elképzelhető, hogy az alábbi tippek nagy részét is egy váratlan és azonnali megoldást igénylő helyzet idézte elő, de ettől még érdemes megfontolni őket. Alufólia biztosan a te konyhádban is van, de gondoltad volna, hogy mennyi mindenre használhatod?

A puding próbája

A finom, krémes pudingot mindenki szereti, a tetején keletkező megbőrösödött rétegről azonban már megoszlanak a vélemények.

Ha téged is kiráz tőle a hideg, és minden alkalommal undorral tolod félre, hogy a lágyabb részekhez juthass, akkor közvetlenül a kitöltés után fedd be fóliával a pudingos tálkákat, és így hagyd a krémet kihűlni: a fólia alatt nem lesz bőrös a puding teteje sem.

Megkönnyíti a sütőtakarítást

Kevés utálatosabb dolog van, mint a sütőbe égett maradékok és zsírfoltok levakarása.

Ha használat előtt egy darab fóliával béleled ki a sütő alját, akkor a lecsöppenő szennyeződéseket súrolás helyett a fóliával együtt, egyetlen mozdulattal a szemétbe dobhatod, miközben nem kellett rontanod a sütő hatékonyságán sem.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!