5+1 hasznos tárolási megoldások a konyhádba

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 hasznos tárolási megoldások a konyhádba

A konyha az a hely a lakásban, ami egy vérbeli háziasszony számára sosem lehet elég nagy. Sokak számára nagy probléma, hogy a helyiség kicsi, vagy éppen nincs mód arra, hogy a fontos eszközöket, alapanyagokat praktikusan, mégis esztétikusan helyezzük el.

Apró kampók
Az apró, csempére, falra szerelhető kampók nem csupán díszítik a teret, hanem egyúttal a tárolásban is nagy segítséget nyújtanak. A tűzhely közelében érdemes fellógatni a fontosabb eszközöket, így a merőkanalakat, húsvillákat, míg a konyhaszekrény alját végig díszítheted a szebbnél szebb, ám sok helyet foglaló bögrékkel. 
 
A mágneses megoldás sem utolsó dolog, segítségével a falon rögzítheted a kisebb nagyobb késeket, vagy akár a fűszertartókat is. A konyha stílusától függően nagyon sok mindent fellógathatsz, de eközben azért ügyelj a mennyiségre, hiszen míg a kevés öltöztet és kényelmes sütést, főzést eredményez, addig a túl sok zsúfoltságot, zavart hoz.
Lógasd fel a fűszernövényeket

Ha már a fellógatásnál tartottunk, szót kell ejtenünk a nagyon dekoratív, ugyanakkor többnyire sok helyet foglaló fűszernövényekről. Ezek egy idő után nem férnek el az ablakban, ám arra csak kevés konyhában van hely, hogy az asztalon, vagy a konyhapulton elférjenek.

Ekkor jönnek jól a fellógatható cserepek, vagy éppen a falra szerelhető állványok, faládák, amik segítségével nem csupán csodás hangulatot teremthetsz a konyhában, hanem azt is biztosítod, hogy kényelmes úton elérhesd a legfontosabb fűszernövényeket.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!