5+1 tipp, hogy nagyon hamar végezz a házimunkával

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 tipp, hogy nagyon hamar végezz a házimunkával

Nehéz összeegyeztetni a házimunkát és az élet többi területét, de azért nem is lehetetlen. Ha állandóan úszol a teendőkkel, akkor olvasd el tippjeinket, hiszen néhány praktika bevezetésével sok időt nyerhetsz magadnak.

Oszd be!

Sok nőnek még egy „átlagos” takarításra is alig van ideje, ezért számukra nagyszerű megoldás, ha egy hónapon belül részekre bontják a teendőket. Pl. az első héten a lakás egyik felét takarítsuk, a másodikon a másik felét.

Nyilván olykor szükséges változtatni a sorrenden, vagy éppen kiegészíteni a rutint, de ha így teszel, akkor könnyebben átláthatod az összes rád váró feladatot.

Vesd papírra!

Segíthet a helyzeteden az is, ha a házimunkát egy naplóban vezeted, így leírva is láthatod, mikor került utoljára sorra az éléskamra, vagy éppen mikor ültetted át a szobanövényeket. Régen nagy divat volt az ilyen jellegű naplók vezetése, míg ez mostanában teljes háttérbe szorult, holott igazán nagyszerű segítség lehetne minden háziasszony számára.

Nem csak a teendőket, hanem a kiadásokat, bevételeket, a csekkek befizetését is lehet vezetni benne, mi több, évről-évre figyelmeztetheted magadat, mikor a legolcsóbb a befőzéshez megvásárolandó barack, vagy éppen melyik hónapban kell elvetned a félretett magokat.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján