5+1 hasznos tipp, hogy nagyon hamar végezz a házimunkával

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 hasznos tipp, hogy nagyon hamar végezz a házimunkával

Nehéz összeegyeztetni a házimunkát és az élet többi területét, de azért nem is lehetetlen. Ha állandóan úszol a teendőkkel, akkor olvasd el tippjeinket, hiszen néhány praktika bevezetésével sok időt nyerhetsz magadnak.

Egyszerűsíts!

A házimunkára rá lehet szánni az egész hetet, hiszen mindennel lehet pepecselni, ami viszont tökéletes időhúzás. Valódi nagytakarításra évente legfeljebb kétszer-háromszor van szükség, egyébként bőségesen elegendő csak a megszokott rutin szerint eljárnod.

Teljesen felesleges minden héten elhúzni az ágyakat, vagy letörölgetni az ablakokat, hiszen ezzel rengeteg időt elfecsérelsz, amit bizony nem engedhetsz meg magadnak, ha rengeteg teendőd van. Bátran vedd igénybe családtagjaid segítségét is, így akár töredék idő alatt ki tudtok takarítani.

Az egyszerűsítés jól jön a konyhában is, hiszen ha nem olyan ételt választasz, amire három órán keresztül figyelni kell, akkor nem is fog rámenni a napod a főzésre. Olykor persze nem gond, ha ilyen étel is az asztalra kerül, de isteni fogásokat lehet fél, mi több, negyed óra alatt is készíteni.

Használd a mélyhűtőt!

Minden háziasszony jó barátja a mélyhűtő, hiszen általa pillanatok alatt friss és jó minőségű étel kerülhet az asztalra. Neked is mindenképpen érdemes élned a lehetőséggel, főleg akkor, ha egyébként is kevés időd van.

Persze nem az a megoldás, hogy összevásárolod a gyorskajákat, az már sokkal jobb, ha a főzésnél egyszerre nagyobb adagot készítesz.

Az előre bepanírozott húsokat, az elkészített fasírozottakat egész nyugodtan lefagyaszthatod, s bármikor előveheted őket, ha csak egy gyors főzelékre, vagy éppen egy köretként szolgáló saláta összedobására van időd. Ugyanígy a már elkészített, de megmaradt ételek se landoljanak soha a kukában, hiszen bedobozolva, majd a fagyasztóba téve hónapokon keresztül elállnak. Jól fog jönni a meleg étel, ha egész nap rohangálnod kell!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?