12 praktikus dolog, amire a fürdőszobában heverő hajlakkodat bármikor bevetheted

Szirák Viki
Írta: ,

Még ha nem is használsz túl gyakran hajlakkot, szinte biztos, hogy a fürdőszobádban rejtőzik egy darab, kivételes alkalmakra. De azt gondoltad volna, hogy ezt a terméket nem csak a frizurád fixálására használhatod fel, hanem az alábbi 12 dologra is szuper?

1. Szemöldökfésű

Valószínűleg neked is van olyan szempillaspirálod, ami már kiürült, és semmire sem használod. Ennek a keféjét érdemes elöblíteni vízzel, majd ha megszáradt, lefújni némi hajlakkal. Megkeményedés után nyugodtan használhatod például szemöldökfésűnek!

2. Varrásnál

Téged is idegesít, hogy csak sokadik próbálkozásra tudod a tű aprócska lyukán áthúzni a cérnát? Legközelebb próbáld ki azt, hogy hajlakkal befújod a cérna elejét, hogy keményebb legyen; így gyorsabban át tudod fűzni rajta, és nem kell percekig vacakolnod vele!

3. Rajzok fixálásához

Szénceruzával egészen új élmény rajzolni, így ha érdeklődsz a művészetek iránt, érdemes ezt is kipróbálnod. Ha pedig elégedett vagy az alkotásoddal, és szeretnéd még sokáig megőrizni, egy hajlakkal szuperül tudod fixálni a rajzot!

4. Függönyökre

Ha neked is eleged van abból, hogy milyen sok por kerül a függönyökre, sötétítőkre egyetlen szellőztetés során, érdemes lefújnod őket hajlakkal. Ez meggátolja, hogy könnyen megtapadjanak rajta a levegőben szállingózó szemcsék!

5. Tinta a ruhán

Összekented véletlenül a hófehér pólódat tintával, és fogalmad sincs, hogyan szedd ki belőle? A legjobb módszer, ha fújsz rá egy kis hajlakkot, majd ezt hagyod hatni pár percig, és a megszokott fokozaton kimosod a mosógépben. Így egyáltalán nem látszik majd a tinta!

6. Hullámcsatok

Ha hullámcsatokkal szeretnéd félretűzni a hajad, érdemes lefújnod őket is egy kis hajlakkal. Így sokkal jobban megállnak a tincseidben, és nem fognak félóránként szétcsúszni.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?