Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Címlap / Stílus / Test / Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?

Tudjuk, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma fogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre. Viszont a gyógyító folyamatokat éppen azok az anyagok váltják ki, amelyek minden alkalommal problémákat okoznak: a hagyma szeletelésekor a könnyezést megindítják, majd elfogyasztása után órákig tartó, kellemetlen szagú leheletet okoznak.

A vágódeszkáról és a késről ecetes vagy citromos vízzel hamar el lehet tüntetni a hagymára emlékeztető szagot, és a szemetesvödörből áradó bűzt is eltüntethetjük, ha a vödör tartalmát a kukába ürítjük. De hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?  

1/3. Evéssel és ivással

Meleg étel
Egy adag meleg étel segít megszüntetni a hagymaevés utáni szájszagot.  

Csokoládé, sütemény
Hosszabb ideig megmarad a rossz szag, ha valaki nem fogyaszt utána szénhidrátot. Néhány gerezd csoki vagy egy szelet sütemény megoldja a problémát.  

Rágógumi
A rágógumi fokozza a nyáltermelést, így enyhíti a kellemetlen leheletet.   

Sok folyadék
Igyunk sokat! Hatásos szájszagűző a víz, a limonádé és a zöld tea.  

Egy korty vodka
Szintén enyhíti a hagymaszagot. Igyuk meg, vagy öblítsük ki a szánkat vele! Az alkohol elpusztítja a szájban a baktériumokat. A vodka különösen alkalmas a rossz utóíz megszüntetésére.  

istockphoto

Mustár
Vegyünk egy teáskanálnyi mustárt a szánkba.

Mozgassuk egy percig, majd köpjük ki, és öblítsük ki a szánkat vízzel. Ismét vegyünk egy fél teáskanálnyi mustárt a szánkba, de most ne köpjük ki, hanem nyeljük le. 

Petrezselyem és menta
Rágjunk nyers petrezselymet vagy mentaleveleket. Az is jó, ha iszunk egy csésze mentateát.   

2/3. Fogmosással, de nem akárhogy

Fogmosás
Mossuk meg alaposan a fogainkat. A fogmosás tartson legalább 2 percig!   

Öblögetés
Vegyünk a szánkba szájvizet. Legalább 30 másodpercen keresztül tartsuk bent, közben mozgassuk ide-oda, végül köpjük ki!  

Fogselyem vagy fogköztisztító kefe
Tisztítsuk meg a fogak közti réseket is! Az ínyünk állapotától függően válasszunk a fogselyem és a fogköztisztító kefe közül.  

istockphoto

3/3. Szájzuhannyal

Az egész ínyt és a fogak közti réseket megtisztítja egy alapos szájzuhany. Ha a szájhigiéniai eljárás végén még zuhannyal is kiöblítjük a szánkat, akkor nagy valószínűséggel minden erjedésnek indult hagymamaradékot eltávolítunk, így azok már nem okoznak többé kellemetlen szagot. Sokszor a hagyma szaga a bőrünk pórusaiban és a ruhánk anyagában is megtelepszik. Ilyenkor a parfüm vagy a borotválkozás utáni arcápolószer segít közömbösíteni a szagot.

A hagymára emlékeztető ruhadarabokat minél hamarabb mossuk ki, ne vegyük fel hagymaszagúan még másnap is.  Még ha kellemetlenséggel jár is, mindig friss hagymát használjunk őrlemény helyett. Az őrölt hagyma a szervezetünkben megköti a vizet, mivel vízelvonással állítják elő, és a víz a főzés során csak részben pótolható. 

VIDEO 2024 legszebb sminktrendje, a gyöngyházfényű smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!