4 tipp, amivel gyorsabbá, hatékonyabbá és környezetbarátabbá tehetjük a mosást

Szendrey Adrienn
Írta: ,
4 tipp, amivel gyorsabbá, hatékonyabbá és környezetbarátabbá tehetjük a mosást

Kép forrása: zweiger/depositphotos

A háztartási gépek forradalma a XXI. században töretlenül zajlik, s ha az innovációt megspékeljük néhány trükkel, azonnal rájövünk, hogy a házimunka innovátorai is lehetünk. Sőt, még akár élvezhetjük is a házimunkára fordított időt – főleg, a megspórolt időt. Íme a bizonyíték, hogy a mosónők nem hogy nem halnak korán, még élvezik is az életet! (x)

Az egyik leginkább időigényes házimunka a mosás. Közelítőleg 120 percig tart egy-egy program… és akkor még nem említettük az előkészületeket, a ruhák szétválogatását, a tisztítószerek megfelelő kimérését, adagolását, vagy a program lejártának közeledtével a folyamatos aggódó figyelmet, hogy lejárt-e a program, lehet-e teregetni a ruhákat.

Persze, lehet ezt másként is csinálni, nagyobb nyugalommal és kényelemmel, élvezettel. Hiszen nem mi vagyunk a háztartási gépekért, a házimunkáért, hanem ők értünk. Könnyítsük meg az életünket: 4 tipp, amivel gyorsabbá, hatékonyabbá és környezetbarátabbá tehetjük a mosást.

1). Gyorsítsd fel az életed - rövid programok használata

Sokan – talán csak megszokásból – egy, maximum két programot használnak. A mosógépek új generációja már képes arra, hogy minden szövettípust, minden mosóprogramon kevesebb, mint egy óra alatt kimosson - lenyűgöző eredménnyel. Ugye, milyen jól hangzik? 

2) Legyél célirányos - mosószer adagolása közvetlenül a ruhára

Ha olyan mosógéppel és programmal mosunk, amely a mosószert közvetlen a ruházatra juttatja, akkor azzal nem csak hatékonyabban tisztítjuk a ruhát, de egyben környezetbarát megoldást is választottunk. Belegondoltál már abba, hogy mennyi mosószer kerül minden nap a környezetbe, s ebből vajon mennyi kerül a ruhára?  A célirányos mosószer-adagolással egy kis lépést teszel azért, hogy Földünk zöldebb maradjon, és ugye tudjuk, sok kis lépés csodákra képes. 

3) Dönt okosan, dönts 11 fokot - Smart Ring

Új mosógépnél elkerülhetetlen a programok kiismerése, a használati útmutató folyamatos bújása… vagy mégsem? Az intelligens kezelőfelületnek hála a leggyakrabban használt mosási programok egyből kéznél vannak, a kiegészítő opciókkal, mint például a gőz funkció hozzáadása, pedig akár több száz beállítási kombináció jöhet létre. És ha ezt még megspékeljük egy speciális, 11°-os dőlésszöggel, melynek köszönhetően a mosóprogramokat lehajolás nélkül is be tudjuk állítani, az már nem csak időspórolás, hanem valódi extra kényelmi funkció is. A tornagyakorlatokat pedig hagyd meg az edzőteremre!

+1) Indíts mosást a munkahelyedről – Simply-Fi applikáció

És jöjjön a kedvencünk, a távoli vezérlés, a hangvezérlés. A házimunka többé nem köt a lakáshoz. Már nem álom, hogy úgy érsz haza a munkából, hogy a mosást „megcsinálták helyetted”. A Candy új, Bianca névre keresztelt okos mosógépe például képes erre is. Az intelligens mosógéppel a Simply-Fi applikáción keresztül tudunk kommunikálni, szóban és írásban egyaránt - akár bevásárlás közben, akár egy baráti vacsora alatt el tudjuk indítani a mosógépet. A program azt is jelzi a távol tartózkodó gazdájának, ha a mosás a végéhez közeledik. Nem kell többé berohangálni a fürdőszobába, mosókonyhába a kijelzőt lesni, sem hallgatózni, vajon lejárt-e már a mosás! Éld meg szabadon, kötöttségek nélkül a mosást – így is lehet. A távoli vezérlés, kommunikálás forradalmi áttörést hoz a házimunkára fordított időben. Bianca nem csak minden nő álma, hanem minden férfié is: nem csak szép, okos is! Biancaval Dolce Vita az élet.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján