5+1 szuper recept reggelire, ha tényleg nincs sok időd – Percek alatt elkészülnek

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 szuper recept reggelire, ha tényleg nincs sok időd – Percek alatt elkészülnek

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de azt is tudjuk, hogy ilyenkor szorít az idő, szűk a gyomor, és nem egyszerű valami finomat és táplálót rittyenteni az asztalra. Az alábbi fogások tényleg percek alatt elkészülnek, egészségesek, és olyan finomak, hogy megéri értük felébredni reggelente.

Zabpehely gombócok Kép forrása: blog.fatfreevegan.com

Tegyél egy banánt egy tálba, és zúzd össze egy villával, majd adj hozzá egy csésze zabpelyhet, és keverd alaposan össze.

Formálj a masszából gombócokat – lehet nagyobbakat, hogy haladósabb legyen, majd a gömböket tedd egy percre a mikróba.

Mikor megmelegedtek, locsold meg őket mogyoróvajjal – vagy mogyorókrémmel, ha nem akarod olyan szigorú keretek között tartani az egészséges reggelit.

Smoothie

A smoothie pillanatok alatt elkészül, tápláló, akkor is le tudod gurítani, ha reggelente még szűk a gyomrod, és egy termoszban akár magaddal is viheted.

A legjobb, ha egy hétre előre elkészíted: szeletelj fel néhány banánt, adj hozzá még tetszőlegesen gyümölcsöt, akár mirelitet is, majd az egészet oszd 5 kis zacskóba és tedd a fagyasztóba.

Reggelente csak vegyél elő egyet, töltsd a robotgépbe, adj hozzá egy pohár tejet és egy-két kanál zabpelyhet, majd pürésítsd.