Gyilkos hőszigetelő: az azbeszt

Fischer Anna
Írta: ,
Gyilkos hőszigetelő: az azbeszt
Az azbeszt egy olyan kristály, amely bár rengeteg felhasználási területtel rendelkezik, mégis rendkívül káros az egészségünkre. Sajnos nagyon népszerű eleme volt az építkezéseknek, így máig rengeteg házban megtalálható.
Káros hatások

Az azbeszt nagyon káros hatásokkal rendelkezik, amelyet a szervezetünkben, nagyrészt a tüdőben fejt ki. Egyszerű belélegzéssel a kristályok bejuthatnak a tüdő hólyagocskáiba, ott pedig maradandó károsodásokat okozhatnak.
Sajnos lehetetlen eltávolítani a hólyagocskákon megtapadó azbeszt kristályokat, így az ezek által okozott sebek folyamatos irritációnak vannak kitéve, és nem tudnak begyógyulni.

Okozott betegségek

A káros hatások következtében az azbeszt három betegség kialakulását is okozhatja. Ezek a betegségek az asbestiosis, a mellhártyarák, valamint a tüdőrák.


A betegségek mindegyike az azbeszt ipari felhasználásának kiszélesedésével jelent meg. Kezdetben mindegyik betegség meglehetősen tünetszegény, így a diagnosztizálásuk is általában már jóval a betegség eluralkodása után történik meg.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba