Gőzállomásos vasalót teszteltünk - Ez lett a ruháinkkal!

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Gőzállomásos vasalót teszteltünk - Ez lett a ruháinkkal!

Semmit nem tudtam a gőzállomásos vasalókról, sőt, azt sem tudtam, hogy léteznek - eddig. Leragadtam valahol a teflontalpú gőzvasalóknál, amikkel az ezredforduló óta simítgatjuk ruháinkat. Egyébként is, a vasalás olyan téma, amin nem törjük feleslegesen a fejünket. Mit tudhat egy vasaló, ami annyira lenyűgöző? Vasalni? (x)

Nos, olyan tapasztalásban volt részem, ami megváltoztatta a vasalásról alkotott eddigi képemet. Mindig is meghajoltam a jövőbe mutató technikák előtt, de nem gondoltam, hogy a vasalóipar is művelhet ilyen csodákat.

A minap beköszönt a szerkesztőségbe egy Philips PerfectCare Elite Plus gőzállomásos vasaló. Körbeálltuk, mint a karácsonyfát (az aranyszíne lázba is hozott). De miért ekkora? Micsoda? Hogy gőzállomásos?

Utánanéztünk és a paraméterei alapján rájöttünk, hogy a világ egyik legjobb gőzállomását kaptuk, ezért még nagyobb tisztelettel kezdtük szemlélni az aparátust.

Feltöltöttem a tartályát vízzel, áram alá helyeztem a vasalót, bekapcsoltam a gombot és rövid időn belül egy hangjelzés figyelmeztetett, hogy kezdhetem a munkát.

Fogtam egy szerény méretű gyűrött ruhakupacot (kb. annyit, amennyit régen egy Született feleségek alatt feldolgoztam) és nekiláttam. Könnyű fogása van, hegyes az orra, jól irányítható a vasalója - a klasszikus vasalókhoz képest feltűnt, hogy pehelykönnyű, mint egy játékvasaló. A gőz erejével szelte a gyűrődéseket. Döbbenetemre nem volt rajta hőmérséklet szabályozás, vagyis félve érintettem hozzá a selyemblúzomhoz. Pillanatok alatt kész lettem a toppal - semmi égetés, ragadás, rongy fölött vasalás

Jójó, de a vastagabb textíliákkal mi a helyzet? Fogtam a nagy mumust, a szárítótól kissé szétgyűrt vastag farmer nadrágot. Adtam rá egy kis gőzlövetet és semmilyen nyomóerő nélkül lett egyszerűen tökéletes!

A titánbevonatú talp nagyon siklik, mindenféle anyagon - már-már figyelned kell, hogy ne játssz autósat vele…

Ami számomra az igazi profizmus benne, hogy elég volt egyszer végighaladni egy-egy felületen, hogy tökéletesen sima legyen. Lényegesen rövidebb idő alatt fejeztem be a munkát, durva becslésem szerint kétszer gyorsabb voltam, mint eddig. Ezt továbbgondolva az eddigi havi 6 órás vasalásaimmal számolva egy év alatt akár másfél napot spórolhatok!!! Igen, ennyit. Ez azért súlyosan hangzik.

Hogy vázlatosan is átlásd, összeírtam mindazt, ami szerintem lenyűgöző a Philips PerfectCare Elite Plus vasalóban:

  • OptimalTEMP technológia, nem szükséges külön beállítani a hőmérsékletet - A farmeranyagtól kezdve a selyemig bármit vasalhatsz a hőmérséklet beállítása nélkül.
  • Garantáltan nem égeti és nem fényesíti ki az anyagot
  • Erőteljes, folyamatos gőzkibocsátás, ami még a legvastagabb szövettel is könnyedén megbirkózik.
  • Az extra gőz használható függőleges gőzölésre is - felakasztott ruhák vagy függönyök esetében ez rendkívül hasznos.
  • A vasaló meglepően könnyű és kényelmes fogású, könnyen siklik
  • Vízkőmentesítő rendszer, megnövelve a vasaló élettartamát
  • Minimális a zajszintje
  • Automatikusan kikapcsol, ha felügyelet nélkül hagyod

Gőzállomásos vasalót teszteltünk - Ez lett a ruháinkkal!Gőzállomásos vasalót teszteltünk - Ez lett a ruháinkkal!Gőzállomásos vasalót teszteltünk - Ez lett a ruháinkkal!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!