Frissítsd fel a kanapét!

bien.hu
Írta: ,
Frissítsd fel a kanapét!
Íme néhány gyors tipp, hogyan tedd rendbe a díványt és egyéb ülőgarnitúrákat.

A legnagyobb kihívások:

1. A házi kedvencek szőrének eltávolítása
2. Por és morzsa
3. Foltok, pecsétek az anyagon

Amire szükséged lesz:

- Gumikesztyű
- Porszívó
- Mosogatószer és víz, vagy oldódó folteltávolító
- Puha anyag

A leggyorsabb megoldások:

1. Távolítsd el a szőrszálakat a székekről. Ne fecséreld az időd piheszedő rollerekkel, mert egy ilyen kaliberű feladatnál nem elég hatékonyak. Inkább használj egy pár gumikesztyűt. Kezeiddel gyűjtsd össze az illető bútordarab különböző részeiről a házi kedvenced bundájából elhullott szálakat. Amikor a kárpitról szeded össze, vizezd be a kesztyűt, így alaposabban tudod összeszedni a szőr- és hajszálakat.

2. Győzd le a morzsákat. Még ha nem is esztek a kanapén ülve, a por és a piszok megtelepszik az ülések között. Nem meglepően, a leghatékonyabb módszer a porszívó. Tisztítsd ki vele alaposan a kanapé minden zugát. Akár egy kefe segítségével leseperheted a morzsákat a díványról, amit utána felporszívózhatsz.

3. Távolítsd el a pecséteket. A vízálló anyagok tisztításához önts egy kevés mosogatószert egy pohár vízhez és habosítsd fel. Márts bele egy tiszta ruhát és nyomkodva tüntesd el a foltokat, öblítsd ki az anyagot csavard ki jól és itasd fel róla a mosogatószert. Az olyan anyagok számára, melyek nem kedvelik a vizet, mint a selyem, válassz egy oldódó tisztítószert.
 

Tedd könnyebbé legközelebb:

- Az anyagokat fújd be statikusságot megszüntető sprayjel, így könnyebben eltávolíthatod a házi kedvenc szőrét és a port.
- A dívány karjait és üléseit, illetve a gyakran használt székeket takard le egy terítővel, amit később nyugodtan kimoshatsz, így a kárpit tisztább marad.
- A közeli fiókban rejts el egy nedvszívó mikroszálas anyagot, mellyel könnyedén fel tudod itatni ami épp kiborul.


Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!