Frissesség a konyhában: 7 fűszernövény, amit érdemes kéznél tartanod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Frissesség a konyhában: 7 fűszernövény, amit érdemes kéznél tartanod
Amellett, hogy nagyszerűen mutatnak a konyhában, a fűszernövények legtöbbször kisigényűek, kevés odafigyeléssel is sokáig frissen tarthatók, ráadásul rengeteget spórolhatunk általuk úgy, hogy egészségesebb és finomabb alternatívákat fogyasztunk. 
Petrezselyem
Ezt a fűszernövényt mindannyian ismerjük, hiszen nap, mint nap használjuk a konyhában. Csodás leveleivel díszíthetjük az elkészült ételeket, de az íze nem hiányozhat az isteni leveseinkből és a jól ismert petrezselymes krumpliból sem.

 
Otthon érdemesebb a metélőpetrezselymet termeszteni, mert ez nem ereszt nagy gyökeret, így kisebb cserépben is jól érzi magát, ráadásul a minden napok során használatos levelek ily módon erőteljesebben tudnak fejlődni.
Rozmaring
A rozmaringot főleg a húsételek ízesítéséhez használhatjuk, de ez a fűszernövény tökéletesen megállja a helyét a különböző mártások alapjaként is. 

 
Erőteljes aromájának köszönhetően elegendő csak pár levelet felhasználni belőle, de akár egy egész szárral bedobhatsz a tepsibe, feltéve, hogy sütés után nem kívánod tálalni, ekkor ugyanis el kell távolítanod a leveleket a fás szárról.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!