Filléres házi praktikák makacs foltok ellen – 7 bevált csodaszer

Zabolai Margit
Írta: ,
Filléres házi praktikák makacs foltok ellen – 7 bevált csodaszer

Elég egy rossz mozdulat, és máris helyrehozhatatlannak látszó foltot eltettünk kedvenc ruhánk becsületén. Kétségbeesett segítségkérésünkre ilyenkor jön a humorosnak szánt válasz: ecetes olló. Persze, ha a drágán vett blúzt akarjuk éppen megmenteni, ez cseppet sem tűnik olyan humorosnak. Mi most néhány valóban használható tippet adunk, amivel megmentheted a textíliákat.

Mosószer, ecettel turbózva

Foltok esetében döntő kérdés, hogy időben reagálsz-e, mert ha a szennyeződés egyszer beszáradt a textil szálai közé, már nagyon nehéz kivarázsolni onnan.

Egy utolsó reménysugár azonban még maradt: egy liter meleg vízben keverj el két evőkanál mosószert és három evőkanál ecetet, majd ezzel dörzsöld át alaposan a beszáradt foltot.

Száradás után, ha kell, ismételd meg a műveletet. A beszáradt szennyeződést kiszedni nem két perces folyamat, de ezzel a tisztítószerrel azért nem is lehetetlen küldetés.

Izzasztó helyzetekre bóraxot

A fehér ruhákon megjelenő izzadtságfolt senki előtt nem ismeretlen, de annál kellemetlenebb jelenség, ráadásul a mosással nem is tűnik el.

Gyógyszertárakban lehet kapni bóraxoldatot, amibe, ha egy puha ruhát mártasz, és ezzel dörzsölöd át a foltot, megszabadulhatsz a csúnya, sárgás elszíneződéstől.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!