Filléres házi praktikák makacs foltok ellen – Bevált csodaszerek

Zabolai Margit
Írta: ,
Filléres házi praktikák makacs foltok ellen – Bevált csodaszerek

Elég egy rossz mozdulat, és máris helyrehozhatatlannak látszó foltot eltettünk kedvenc ruhánk becsületén. Kétségbeesett segítségkérésünkre ilyenkor jön a humorosnak szánt válasz: ecetes olló. Persze, ha a drágán vett blúzt akarjuk éppen megmenteni, ez cseppet sem tűnik olyan humorosnak. Mi most néhány valóban használható tippet adunk, amivel megmentheted a textíliákat.

Ha mosni nem lehet: szénsavas ásványvíz

Van, hogy valamit nem tudsz a mosógépbe tenni, például a bútor kárpitját, vagy egy nagyobb méretű szőnyeget. Ilyenkor egy makacs folt eltávolítása nem egyszerű dolog, de segíthet, ha egy kevés szénsavas ásványvizet locsolsz a szennyeződésre.

Ezzel nem csak azt akadályozod meg, hogy a folt beszáradjon, a buborékok a szennyeződést is a felszínre hozzák, ahol egy nedvszívó kendővel könnyen felitathatod azt.Fontos, hogy a foltot ne kezd el dörzsölni, mert így csak mélyebbre nyomod a szövetszálak között, csak finom mozdulatokkal itasd fel, és addig ismételd az öblögetést, ameddig szükséges.

A tej, mint fehérítő?

Nem a fehér színe miatt, de a tej valóban segíthet, ha például bor fröccsent a tiszta abroszra.

Egy kevés mennyiséget pillanatok alatt felforralhatsz, és amikor már bugyog, gyorsan öntsd rá a foltra, majd egy szivaccsal alaposan dörzsöld át.

A folt ettől elhalványodik és fellazul, így, ha a textilt gyorsan mosógépbe teszed, gond nélkül eltávolíthatod a szennyeződést egy egyszerű programmal is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!