4 dolog, amit sose csinálj, amikor farmert mosol

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
4 dolog, amit sose csinálj, amikor farmert mosol

Kép forrása: unsplash

1853-ban készítették el az első olyan nadrágot, amit azóta is a farmerek őseként tartanak számon. Ezt követően 100 éven át leginkább a munkában használták ezt a típusú ruhadarabot, ám a 60-as évek során berobbantak a divat világába is. Mára szinte mindenki farmernadrágot hord, és valószínűleg a te szekrényedben is akad néhány; épp ezért fontos tudnod, mire kell figyelned, ha épp ezeket mosnád ki.

Meglehet, hogy egy makacsabb folt miatt nem akarod a nadrágot teljes egészében bedobni a mosógépbe (hiszen pazarlásnak érzed egyetlen darabért beindítani), így inkább kézzel szeretnéd kimosni, viszonylag gyorsabban.

Ilyenkor sem mindegy, hogyan kezdesz neki!

A legjobb, ha inkább a fürdőkádba teszed bele, és nem egy lavórba, mert ezáltal tisztítás közben ki tudod egyenesíteni a nadrág szárait is.

Maximum egy óráig hagyd beáztatva a farmert, és semmiképp se használj 40 fokosnál melegebb vizet.

A foltos részeket nem ajánlatos egymásnak dörgölni, inkább belülről kifelé haladva, körkörös, lágy mozdulatokkal tisztítsd meg egy szivacs segítségével a szennyeződéseket.

Gondoltad volna, hogy a teregetés sem mindegy a famernadrágok esetében?

Ez az anyag ugyanis nem kedveli az erős fényeket és a túl magas hőmérsékletet, így ha kiteszed a tűző napra a teraszon, egy idő után azt veszed észre, hogy elkezdett megfakulni a színe.

Inkább az a jó megoldás, ha nem a napsütésre teszed, hanem egy kicsit árnyékosabb részre.

Amennyiben szárítógépet használsz, úgy nem érdemes a világos árnyalatú darabokkal együtt betenni, hiszen ezek gyorsabban megszáradnak; inkább külön pakold be őket.

Szintén nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy mennyi ideig hagyod őket a szárítógépben. Ha túl sokáig, az rosszat tesz az anyagnak, épp ezért javasolják, hogy még kissé nedves állapotában vedd ki a gépből.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján