Eszközök hiányában: 5+1 praktikus konyhai trükk, ami még jól jöhet

Serestyén Sára
Írta: ,
Eszközök hiányában: 5+1 praktikus konyhai trükk, ami még jól jöhet

Bármikor adódhatnak olyan helyzetek a konyhában, amikor gyors megoldásra van szükség – lehet, hogy éppen kifogytál valamiből, esetleg hiányzik vagy elromlott egy eszköz, amire éppen szükséged lenne. Most 6 olyan trükköt mutatunk neked, amit nem csak pótmegoldásként használhatsz vészhelyzet esetén, de bármikor jól jöhet!

Házi mikró popcorn Kép forrása: frugallivingnw.com

Ha megsérült a mikrós popcorn papírzacskója, vagy esetleg az előző mikrózás után még jócskán maradt a zacskó alján pattogtatásra váró kukoricaszem, akkor házilag is elkészítheted a popcornod.

Vegyél egy papírzacskót vagy sütőpapírt, tedd bele a pattogtatni való kukoricát, egy kis tengeri sót – ha szeretnél –, majd jól csomagold bele a kukoricákat és rakd a mikróba 3-4 percre.

Amikor már 10 másodpercnél is ritkábban pukkan, azonnal vedd ki.

Késtároló házilag Kép forrása: buzzfeed.com

Ha nem szeretnéd, hogy a kések éle tönkremenjen, vagy éppenséggel nem találtad még meg az igazi késtárolót, akkor ez egy nagyon jó kis megoldás.

Nem csak azért, mert félig-meddig kézzel készült, de kis helyen is elfér és még a késeidet is óvja.

Vegyél egy kerámia vagy fém tárolót és annyi hurkapálcát, hogy teljesen kitöltse a tégelyt, majd ezek közé szurkáld be a késeket.

Időnként cserélni kell majd a hurkapálcákat, ezért mindig legyen kéznél egy csomaggal, hogy pótolni tudd az eltört darabokat.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!