Eszközök hiányában: 5+1 praktikus konyhai trükk, ami mindig jól jöhet

Serestyén Sára
Írta: ,
Eszközök hiányában: 5+1 praktikus konyhai trükk, ami mindig jól jöhet

Bármikor adódhatnak olyan helyzetek a konyhában, amikor gyors megoldásra van szükség – lehet, hogy éppen kifogytál valamiből, esetleg hiányzik vagy elromlott egy eszköz, amire éppen szükséged lenne. Most 6 olyan trükköt mutatunk neked, amit nem csak pótmegoldásként használhatsz vészhelyzet esetén, de bármikor jól jöhet!

Csak a sárgáját! Kép forrása: goodhousekeeping.com

Van úgy, hogy a tojás sárgáját nem sikerül elválasztani a fehérjétől, és véletlenül a tojás sárgája is a tálban végzi. Ilyenkor persze az ember próbálja menteni a menthetőt és kihalászni a sárgát úgy, hogy az lehetőleg egyben is maradjon.

Van egy nagyon egyszerű módszer, amitől a kezed sem lesz tojásos és a sárgája is egyben marad.

Vegyél egy üres műanyag palackot, és nyomd ki belőle a levegőt, majd így benyomva tartsd oda a tojás sárgájához, és engedj a szorításon – így a vákuum segítségével ki tudod szívni a tálból a sárgáját.

Muffin formák házilag Kép forrása: thekitchn.com

Ha váratlan vendégek érkeznek és összedobnál egy adag omlós házi muffint, de nincs otthon kapszlid, akkor sem kell kétségbe esned – könnyen készíthetsz te is mutatós kapszlikat házilag.

Vágj sütőpapírból egyforma nagyságú négyzeteket, aztán keress egy akkora méretű poharat vagy üvegcsét, ami belefér a muffin formákba. Ezután tedd a sütőpapírból kivágott lapot a muffin formához, és a pohár segítségével nyomd bele a papírt úgy, hogy átvegye a muffin forma alakját.

Ezzel a módszerrel nagyon egyedi muffinokat fogsz kapni! :)