Értelmetlen napi feladatok, amik elrabolják az összes idődet

Téklesz Rita
Írta: ,

Néha te is úgy érzed, hogy százfelé kéne szakadnod ahhoz, hogy mindent el tudj intézni, amit szeretnél? A modern világban a teendőink jócskán megszaporodtak, és nem olyan könnyű egyik pillanatról a másikra alkalmazkodni hozzájuk. Ne legyél a magad ellensége, szervezd át a mindennapjaid úgy, hogy a felesleges feladatok ne rabolják el az idődet, ha nem muszáj! (X)

Email ping-pong

Biztosan neked is ismerős az érzés, amikor reggel, beérve a munkahelyedre ott ülsz a gép előtt, és enyhe gyomorideggel készülsz megnyitni az email fiókodat. Vajon hány olyan levél vár rád, amire nem számítottál? Mennyire húzzák keresztbe a számításaid a napi feladatokat illetően? És mennyi idő megy el azzal, amíg válaszolgatsz rájuk?!

Nyilván vannak olyan ügyek, amelyeknél muszáj írásban intézni a dolgot, de ha megspórólnál magadnak nem kevés időt és energiát, válaszd inkább a telefonálást – ahelyett, hogy ide-oda ping-pongoznál valakivel emailben, mire mindent tisztáztok, ezt egy telefonbeszélgetés alkalmával sokkal gördülékenyebben el lehet intézni. És még egy jótanács: ha teheted, csak napi 3-szor csekkold az emailjeid – reggel, délben, és a munkanap végén.

Értelmetlen napi feladatok, amik leszívják az energiádat és elrabolják az idődet

Kép: mentatgt/depositphotos.com

Ételcsomagolás

Az elhatározás, hogy mindig magadnak készíted a tízóraid, ebéded, elismerésre méltó, azonban biztos, hogy rengeteg idődbe és energiádba kerül. Nem csak maga a főzés, hanem a bevásárlás is plusz idő, ráadásul az ételt be kell csomagolni vagy elrakni az ételhordóba, amit utána el is moshatsz…

Ne legyen leliismeret-furdalásod, ha egyszerűen már nincs erőd este hullafáradtan még főzőcskézni, és ezért kifőzdében eszel, rendelsz valahonnan vagy készételt választasz. Előfordulhat, hogy anyagilag ugyanúgy, vagy még jobban is jársz végül, arról nem is beszélve, hogy százszor kényelmesebb ez a megoldás. Ha gyerkőc is van a családban, az persze sok mindent felülír, de az biztos, hogy a tízóraik, uzsonnák csomagolásával sok idő elmegy, ám ez is kiváltható egy egyszerű megoldással.

A SPAR enjoy. előre csomagolt szendvicseivel rengeteg időt megspórolhatsz az ételkészítésen, hiszen csak beugrasz érte a boltba reggel, amikor munkába mész vagy a gyerkőcöt viszed suliba, és meg is van a friss, tartalmas tízórai! Így energiát takaríthatsz meg a nagybevásárláson, a csomagoláson és a mosogatáson is, ez a felszabadult kapacitás pedig tényleg aranyat érhet a mindennapokban.

Értelmetlen napi feladatok, amik leszívják az energiádat és elrabolják az idődet

Mikromenedzselés

Ezt azt takarja, hogy semmit nem engedsz ki a kezeid közül, mindent te akarsz intézni, de legalábbis felügyelni. Persze, sokszor hallani, hogy „ha azt akarod, hogy valami jó legyen, csináld magad”, de azért ezt nem kell véresen komolyan venni.

Nyugodtan engedj ki a kezedből részfeladatokat, bízz abban, hogy más is képes jól megcsinálni, és hagyd, hogy segítsenek. Valószínűleg más is be tud pakolni a mosogatógépbe, vagy ki tudja tisztíttatni a kabátokat, ha megkéred – ne hagyd, hogy a fejedre nőjenek a feladatok, igenis vedd igénybe a környezetedben élők segítségét! 

 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)