Életveszélyes dolgok a lakásodban

Fischer Anna
Írta: ,
Életveszélyes dolgok a lakásodban
Az otthonunkban kényelmesen szeretnénk érezni magunkat, ahol a szabadidőnket úgy tölthetjük el, ahogy nekünk a legjobb. Talán nem is sejtjük, hogy mégis sokszor éppen a lakások azok, amelyekben az egészségünkre ártalmas anyagok túl nagy arányban fordulnak elő.
Farostlemez bútorok
A farostlemezből számtalan bútort készítenek, hiszen könnyű megmunkálni, és lényegesen olcsóbb a tömör fánál. Az anyagot azonban gyakran olyan műgyantával préselik össze, amely formaldehidet bocsájt ki.
Ez a nem mellesleg rákkeltő anyag új bútor esetében könnyen okoz fejfájást, émelygés, és a nyálkahártyát is irritálja. A megoldás a gyakori szellőztetés, főleg az első időkben.
Ágybetétek, szőnyegek
Az olyan vastag anyagú textíliák, amelyek nem, vagy csak körülményesen moshatóak, ideális lakhelyül szolgálnak a poratkáknak. Ezek lehetnek ágybetétek, szőnyegek, faliszőnyegek, díszpárnák, vagy ezek vastagabb anyagból készült huzatai is.
A megoldás a poratkák ellen a gyakori szellőztetés, illetve az, ha rendszeresen kitesszük őket a napra. Ágybetétek közül érdemes az atkamentes típusokat választani.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!