5 dolog a lakásban, amit elfelejtesz fertőtleníteni, pedig kellene

Zabolai Margit
Írta: ,

A higiénia mindig is fontos volt, a mostani időben azonban még nagyobb szerepet kap, hogy odafigyeljünk magunkra és a környezetünkre. Senki nem azt mondja, hogy vállj kényszeres takarítóvá, de ha a helyes kézmosásra odafigyelsz, figyelj oda a környezetedre is, és ne hagyd ki a rendszeres takarításból ezeket a tárgyakat sem!

Belegondoltál már, mennyi helyre leteszed, felakasztod napközben? Vagy hányszor nyúlsz bele úgy, hogy nem mostál előtte kezet?

Ha eddig nem tetted, a mostani remek alkalom, hogy végre rendet rakj a táskádban, kidobáld belőle a szemetet, régi zsebkendőket, fél müzliszeleteket, minden olyasmit, amin kórokozók szaporodhatnak.

Csak a szükséges dolgokat és elrendezve tedd a táskádba, így nem kell benne hosszasan matatnod, ha ki akarsz venni valamit.

Ha mosható táskád van, akkor időről időre dobd be a gépbe, ha nem, akkor pedig egy fertőtlenítő kendővel vagy fertőtlenítő permettel tisztítsd meg, illetve, ha a táska anyaga lehetővé teszi, akkor a gőzölés is jó módszer lehet.

A kezedben van a tömegközlekedési eszközökön, előveszed séta közben, nyilvános helyeken – gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni, hogy a telefonodhoz csak kézmosás után nyúlj, a felületen pedig órákig, napokig is élekben maradhatnak kórokozók.

Ha belegondolsz, hogy ezután otthon, például evés közben is a kezedbe veszed, vagy például telefonáláskor az arcodhoz emeled, máris érthető, miért olyan fontos a telefon fertőtlenítése.

Egy finom tisztítószeres, puha ronggyal áttörölheted, de a fertőtlenítő törlőkendők is megfelelnek ennek a célnak, csak arra vigyázz, hogy ne ázzon el belül.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!