5 dolog, amit nem szabad használtan megvenni

Kovács Andrea
Írta: ,

Biztosan te is igyekszel spórolni, és alaposan átgondolod, mire mennyit költesz, és honnan szerzed be őket. De míg bizonyos holmikat (például könyveket, asztalt, autót) nyugodtan megvehetsz másodkézből, addig van, amit inkább csak újonnan lenne szabad megvásárolnod! Most eláruljuk, melyek azok a dolgok, amiket semmiképpen se vegyél meg használtan.

Ha jártál már bútorboltban, láthattad, hogy egy igazán jó minőségű matrac nagyon magas árakon fut.

Ezért talán neked is megfordult a fejedben, hogy használtan veszed meg valaki mástól, azonban érdemes kétszer is átgondolnod a dolgot.

Míg a párnahuzatot gyakran mosod, hogy megszabadítsd a baktériumoktól és szennyeződésektől, addig a matracokat sosem; vagyis ilyenkor nem tudhatod, mi bújik meg az anyagban.

Ráadásul a legtöbb középkategóriás matrac 8-10 évig marad jó minőségű, így ha már régóta használta az első tulajdonosa, neked biztosan nem lesz annyira kényelmes.

Egy nagyon jó minőségű porszívó nem olcsó beruházás, de hidd el, megéri újonnan venni!

Ezek a készülékek ugyanis használat során folyamatosan rángatva vannak, így könnyen előfordulhat, hogy bár az eredeti tulajdonos nem tapasztalt problémát, nálad nagyon hamar tönkremegy.

Arról nem is beszélve, hogy a porszívó egy másik otthon szennyeződéseit, baktériumait szívja fel, ezeket pedig biztosan nem akarod a saját lakásodba bevinni ezáltal!

Igen, természetesen egy porzsák cserével máris sokat segíthetsz a helyzeten, de ez nem óv meg 100 százalékosan a szennyeződésektől.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!