5 dolog, amit sose vegyél meg használtan

Kovács Andrea
Írta: ,

Biztosan te is igyekszel spórolni, és alaposan átgondolod, mire mennyit költesz, és honnan szerzed be őket. De míg bizonyos holmikat (például könyveket, asztalt, autót) nyugodtan megvehetsz másodkézből, addig van, amit inkább csak újonnan lenne szabad megvásárolnod! Most eláruljuk, melyek azok a dolgok, amiket semmiképpen se vegyél meg használtan.

A televíziók az üzletekben valóban nagyon drágák az esetek többségében, de tudod mi igazán drága?

Ha olcsóbban veszel egy használt tévét, majd néhány hónap után tönkremegy benne valami.

Ilyenkor már nincs rá garancia, ezért senkit sem vonhatsz felelősségre, és saját költségeden javíthatod meg a készüléket; ami sokszor már drágább összességében, mint ha az elején vettél volna egy újat.

Ugyanez vonatkozik a legtöbb elektronikai termékre is, vagyis laptopot és telefont se vegyél használtan, hacsak nem ismered jól az eladót.

Nem túl jó ötlet használtan cipőt venni, akkor sem, ha csak néhány alkalommal volt viselve, és ránézésre semmilyen sérülés nincs rajta.

Ugyanis amikor valaki elkezd hordani egy cipőt, az folyamatosan a viselője lábára kezd formálódni; ha egy kicsit befelé dől a bokája, akkor úgy, ha pedig lúdtalpa van, akkor megint másképp.

Ezért amikor használtan veszel egy cipőt, rövidesen érezni fogod, hogy fáj a lábad, és egyáltalán nem kényelmes a lábbelid.

Azért, mert már a korábbi viselője lábára lett betörve, és sajnos a tiéd ezt nem tudja felülírni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv