Nálad is látszatkupi van? 5 DIY-megoldás, hogy sokkal nagyobb rend legyen a lakásban

Pölz Kitti
Írta: ,
Nálad is látszatkupi van? 5 DIY-megoldás, hogy sokkal nagyobb rend legyen a lakásban

Kép forrása: Ikea

Valószínűleg tőled sem idegen az érzés, amikor körbenézel az otthonodban egy fáradt munkahét után és nemes egyszerűséggel csak kupit látsz mindenhol magad körül: a ruhák megint nincsenek a helyükön, a fiókok kihúzva maradtak a reggeli rohanásban, valahogy minden koszosnak tűnik és még az erkélyeden is olyan állapotban várnak haza a növényeid, mintha három hete rájuk se nézett volna senki...

Ahhoz, hogy elkerülhesd a látszatkupit (azaz azt az állapotot, mikor igazából nincs nagy kosz sehol, mégis úgy néz ki minden, mintha egy hajléktalanszállón bérelnél lakást), léteznek teljesen egyszerű és nagyon is olcsó megoldások. Íme öt olyan DIY-módszer, amit saját kezűleg is meg tudsz csinálni, hogy sokkal rendezettebb körülményekre térhess haza minden nap!

Lábtörlő - minden mennyiségben! Kép forrása: belchonock/Depositphotos

Nem is gondolnád, mennyi kosztól szabadulhatsz meg (illetve mennyi koszt gyűjthetsz egy helyre), ha elkezdesz menő lábtörlőket gyártani és igen, minden szobába kerül belőle egy!

Ne a klasszikus értelemben gondolj erre a darabra: simán készíthetsz kicsi szőnyegeket strapabíró és koszelnyelő anyagból, és olyan feliratokat vasalhatsz rájuk, amilyeneket csak akarsz - végtelen a lehetőségek tárháza!

Helyezz el minden szobában egy ilyen saját lábtörlőt és figyeld meg: se a kutya, se a gyerek, se a vendégek nem hagynak majd nyomot a padlón!

Házi rendszerezés Kép forrása: macniak/Depositphotos

Ki mondta, hogy be kell szerezned még egy szekrényt -és elvenned a maradék helyet is- ahhoz, hogy még több cuccodat eldughasd valahova?

Készíts inkább óriási kartondobozokból színes-szagos rendszerező boxokat, amiket bedughatsz az ágyad alá vagy használhatsz egyedi fiókbelsőnek is...

Ha ilyesmire van szükséged, ne a bútoráruházba rohanj, inkább használd fel a régi cipősdobozokat és alkoss saját rendszerezőket - ez a módszer egyébként relaxációs technikának sem utolsó.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba