Dekoratív kamrák, praktikus ötletek - Így rendezd be a kamrádat!

Bodnár Alexa
Írta: ,

A spájz vagy kamra sokszor az a része a lakásnak, amelyet a leginkább elhanyagolunk, pedig jobban belegondolva megérdemelne egy kicsivel több törődést ez a helyiség, hiszen itt tartjuk az élelmiszerek nagy részét. Ha van a lakásodban kamrád, érezd magad kiváltságosnak, hiszen sokan arra panaszkodnak, hogy nekik nem jutott egy ilyen szoba a házban, pedig valójában nagyon praktikus.

Összegyűjtöttünk néhány tippet arra, hogyan rendezheted be otthon a kamrát, hogy jól ki tudd használni a helyet, és néhány trükköt is mutatunk, hogyan lehet mégis egy kisebb spájzod, ha éléskamrával nem is rendelkezel.

Kosarak Kép forrása: pinterest.com

Igazán helytakarékos módon tudod berendezni otthon a kamrádat, és ehhez nem is lesz másra szükséged, csak egy plafonig érő polcsorra, és néhány szép kosárra.

A kosarak legyenek kisebb és nagyobb méretűek, így a különböző élelmiszercsoportokat – például a tésztákat, fűszereket, lekvárokat, olajokat és eceteket, és hasonlókat – külön tárolóba tudod majd tenni.

A kosarakat érdemes fel is címkézned, hogy minél egyszerűbben kiigazodj a kamrában.

Rejtett spájz Kép forrása: pinterest.com

Egy polcnyi beugró az egyik falban bőven elég ahhoz, hogy kialakíts magadnak egy kisebb kamrát.

A legideálisabb természetesen, ha ezt a konyhába tudod megoldani, így mindent tudsz majd tárolni itt, ami nem fért el a konyhapulton vagy a hűtőszekrényben.

A kosaras megoldás itt is praktikus, szellősebb kosarakban tárolhatod például a zöldséget és a gyümölcsöt, míg jól zárható műanyagdobozokban a szemes termékeket.

A kedvenc megoldásunk ennél a kamránál a táblafestékkel lefestett tolóajtó, amelyen akár megtervezheted a heti menüt vagy a nagybevásárlást is.