5+1 csodaszer a spájzból, amit ezentúl takarításhoz is használhatsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

A tavasz sokaknál egyet jelent azzal, hogy eljött az ideje a nagytakarításnak is. Ahelyett, hogy a káros, boltban kapható tisztítószerekkel bajlódnál, amelyek sokba is kerülnek, és az egészségednek sem tesznek jót, nézz körül inkább a spájzban. Biztosak vagyunk abban, hogy a te polcaidon is ott rejtőzik néhány takarítási csodaszer, amelyet bátran használhatsz a készen kapható szerek helyett. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek.

Az ecet mellett a citrom is hatékony fertőtlenítő, ugyanis megöli a baktériumokat. Ha ezt a hatását szeretnéd kihasználni, szórófejes flakonban készíts keveréket két egész citrom kifacsart levéből és vízből, majd ezzel töröld át a felületeket.

A régi, rászáradt foltokat, elszíneződéseket is remekül tisztítja le a citrom: ehhez karikákra kell szeletelned, majd a foltokat bedörgölnöd vele.

Citromot adhatsz a felmosóvízhez is, így finom illat marad utána a lakásban.

Szódabikarbóna Kép forrása: wunderweib.de

A szódabikarbóna igazi varázsszer, amelyet nagyjából bármelyik helyiségben használhatsz. Kiváló folttisztító, ezért ha bármi pecsétes lesz, érdemes rászórnod a szódabikarbónából, hagyni állni néhány percet, majd vizes szivaccsal lemosni.

A mosógépbe is érdemes mindig tenned egy adagot, mert lágyítja a vizet is. Kevés vízzel keverve, paszta állagban tökéletes súrolószer a fürdőben, a mosogatónál, de még a sütőre száradt zsíros szennyeződéseket is leviszi.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!