5+1 csodafegyver kávézaccból

Boros Mariann
Írta: ,
5+1 csodafegyver kávézaccból

A kávé rengeteg finomság alapja lehet, kezdve a mutatós kávékülönlegességekkel a süteményeken át a csokoládéig. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy végterméke, a kávézacc is rengeteg mindenre jó! Gondoltad volna például, hogy hasznát veheted a bőrápolásban, vagy a ház körül is?

Növények ápolásához

A kávézaccal növényeidnek is kedvezhetsz: a kertben szórj zaccot a termőföldbe, de szobanövényeid cserepébe is tehetsz belőle.

Ezt a műveletet havonta érdemes megismételni, ha pedig egy a kihalás szélén álló növényt szeretnél megmenteni, hetente adj neki egy kis zaccot, így az esélyei jelentősen javulnak a túlélésre!

Ugye te kipróbálod?

Arcradírként

A radírozás a bőrápolás elengedhetetlen része, ezt már biztosan te is tudod, de lehet, hogy a kávézaccot még nem próbáltad saját készítésű radírod összetevőjeként. Pedig a koffein nem csupán a narancsbőrrel veszi fel a harcot!

Arcbőrödre is jótékony, frissítő hatással lehet, akár radír, akár pakolás formájában alkalmazod.

Zabpelyhes-barnacukros radír:

Egy evőkanál finom szemcsés zabpehelyhez keverj két evőkanál zaccot, adj hozzá egy evőkanál langyos vizet, majd egy evőkanál barnacukrot, és már kész is a radír, mely amellett, hogy segít eltávolítani bőrödről az elhalt hámsejteket, szuperül fel is frissíti!

Extra hatásért pár csepp frissen facsart citromlevet is adhatsz a keverékhez!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján