Bevált házi praktikák szúnyogirtásra

Írta: ,

Mindig sokan szenvedünk a szúnyogoktól. A leghatékonyabb módszer ellenük természetesen a szúnyogirtás, de léteznek otthoni praktikák is, amelyekkel szintén sok kellemetlenségtől menthetjük meg magunkat.

Citromfű

1/8 Citromfű

Ha van virágos kertünk, akkor érdemes ott néhány citromfüvet nevelni. Ha nincs kertünk, akkor az ablakba egy kis cserépben is megfelelő lehet az alkalmazása.

Ez a növény illatával elriasztja a szúnyogokat, ezért ideális és természetes szúnyogriasztó.

Kakassarkantyú

2/8 Kakassarkantyú

A kámfor illatú kakassarkantyú másik neve szúnyogriasztó növény. Az elnevezés természetesen nem véletlen, mivel az ablakpárkányon tartva távol tartja a szúnyogokat.

A növény nyár közepétől ősz elejéig virágzik, így ideális megoldás a szúnyogszezon végére!

Citrom

3/8 Citrom

A szúnyogok semmit sem szeretnek, ami citromos. Ezért ideális és természetes megoldás lehet, ha citromos illóolajat cseppentünk és párologtatunk a szobában.

Létezik olyan muskátli is, aminek citromos illatú a levele, ez is jó megoldás lehet a szúnyogok ellen.

Illóolajok

4/8 Illóolajok

Ha a párologtatóba cseppentünk néhány csepp citromos eukaliptusz olajat, az is kitűnő védekezés lehet a szúnyogok ellen.

Ezen túl távol tartja a molylepkéket és más rovarokat is, nem utolsó sorban pedig nagyon kellemes illatot áraszt a szobában!

Ecet

5/8 Ecet

Az ecet illatát sem szeretik a szúnyogok, ezért egy kis tálkába érdemes egy keveset önteni és azt kitenni az ablakba.

Az erős szag miatt inkább akkor csináljuk, amikor egy ideig nem tartózkodunk a szobában. Az ecet hígítva ráadásul a szúnyogcsípést is enyhíti.

Fokhagyma

6/8 Fokhagyma

A fokhagyma univerzális segítség az egész családnak. Bevehetjük kapszula formájában is, úgy a jellegzetes szag nem érződik, de ételbe keverve, hagyományos felhasználással is elűzi a szúnyogokat a közelünkből.

Szabad levegőn tartózkodva az egyik legjobb módszer!

Vanília

7/8 Vanília

Kellemes illatot és szúnyogmentes éjszakát biztosít a számunkra, ha beszerzünk egy kis vaníliakivonatot, vagy kikaparjuk a vanília rúd belsejét és azt egy kis vízzel elkeverve az ablakba, vagy akár az ágyunk mellé tesszük.

Egész éjszakára távol tartja majd a szúnyogokat!

Vegyszermentesen

8/8 Vegyszermentesen

Sok lehetőség van arra, hogy természetes módon próbáljuk meg távol tartani a kellemetlen szúnyogokat. Nem kell azonnal vegyszereket használni a lakásban, mivel azok akár többet árthatnak, mint használnak.

Ezért érdemes inkább körülnéznünk a természetben és a konyhánkban, hiszen így vegyszermentesen is ugyanazt az eredményt érhetjük el!