Az otthon vajon mitől otthon?

Jankovics Anna
Írta: ,
Az otthon vajon mitől otthon?
Az otthon vajon mitől otthon? Amikor első önálló otthonunkat rendezzük be, azon kapjuk magunkat, hogy a gyerekszobából hozott vagy nagyszüleinktől örökölt bútoraink, és saját fiatalos ízlésünk igencsak üti egymást. Korlátot szabnak az új bútorok beszerzésénél az árak, és saját – eleve halva született – elképzeléseink. Valahogy pedig otthont kell teremteni abból a lakótérből, melybe mindennap hazamegyünk.
Az én házam az én váram
Először is, gondoljuk végig, hogy mi célt szolgál majd új otthonunk. Amennyiben egy zugra vágyunk, ahol jól akarjuk érezni magunkat, olyan tárgyakkal érdemes magunkat körül venni, melyekhez érzelmi kötődésünk van.
Ez esetben fel kell tudni vállalni bútorainkat, egyén igényeinket, és nem árt, ha minden dísz és használati tárgyunkra úgy tekintünk, barátainknak úgy mutatjuk meg, mint saját magunk egy apró, testen kívüli részletét. Az otthon lényege, hogy az érezze elsősorban jól magát, aki ott lakik.
Saját készítésű dekorációk
Ez talán a nőknek jobban megy, mivel többnyire tudnak kézimunkázni, varrni, több olyan internetes oldalt böngésznek, melyek ezzel, vagy a lakásdíszítés témakörével foglalkoznak. Ám a férfiak is tehetnek ez ügyben otthonukért.
Jól jönnek a nagyi régi terítői, ágytakarói, falvédői, festményei, melyek elrendezéséhez a család nőtagjainak segítségét kérhetik. A lényeg az, hogy az, amivel körül vesszük magunkat, valódi értéket képviseljen, azaz látszódjon rajta a munka, annak öröme – ezen belül bármi belefér.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba